Oficial! Licitația pentru șoseaua de ocolire a municipiului Zalău a fost publicată pe SICAP. Primarul Ionel Ciunt: “Se pot depune oferte pentru proiect, detaliile pot fi vizualizate pe site-ul de achiziții publice “

Licitația pentru șoseaua de ocolire a muncipiului Zalău a fost publicată pe SICAP. Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt a declarat că se pot depune oferte pentru proiectul, Varianta de ocolire a municipiului Zalău, iar detaliile ofertei pot fi vizualizate pe site-ul de achiziții publice. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat pe site-ul de achiziţii publice în 24 mai oferta pentru Proiectare şi execuţie „Varianta de ocolire a Municipiului Zalău între DN 1F km 79+625 şi DJ 191C”. Oficialii Ministerului Transporturilor aflaţi în urmă cu două săptămâni în vizită la Zalău au promis că în 24 mai 2019 va fi publicată licitaţia pentru realizarea obiectivului de investiţii mult aşteptat de zălăuani.

Obiectul contractului vizează proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru construcţia Variantei de ocolire a municipiului Zalău între DN 1F şi DJ 191C în lungime de 5,535 km. Principalele lucrări care vor fi realizate de-a lungul variantei de ocolire constau în cinci viaducte, două poduri şi două intersecţii giratorii. O intersecţie este prevăzută la desprinderea din drumul spre Cluj, iar a doua intersecţie tip giratoriu, la intersecţia cu DJ 191C la Aghireş.

Traseul actualului proiect a fost modificat de actuala administraţie locală, astfel încât distanţa este mai scurtă şi nici nu se intersectează cu poligonul de tragere al MApN. Ocoleşte poligonul pe la Sud de acesta şi are o expunere spre poligon între km 2+650 şi km 3+300, unde va fi construit un viaduct peste vale cu o lungime de peste 200 de metri, astfel încât traficul sau activitatea în poligon să nu fie afectate.

Durata contractului este de 90 luni şi cuprinde șase luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuţie a lucrarilor și 60 de luni perioada de garanţie a lucrărilor, ce poate fi extinsa pana la 84 luni, in functie de perioada de garanţie ofertată. Valoarea estimată a contractului este de 40 de milioane de euro, bani ce provin din fonduri europene. Firmele intersate să execute acest proiect pot depune oferte până în data de 31 iulie 2019.

După 12 ani în care reşedinţa de judeţ a fost văduvită de o soluţie pentru realizarea proiectului din cauză că traseul se suprapunea cu poligonul de tragere de la Aghireş, poligon NATO la care MapN nu putea să renunţe, primarul Ionel Ciunt a decis modificarea traseului. Astfel că s-au demarat procedurile pentru întocmirea documentaţiilor şi pentru obţinerea avizelor necesare. La jumătatea anului trecut, specialiştii MAPN au dat primul Acord de principiu pentru proiect, după discuţiile purtate la sediul Primăriei Zalău cu proiectul pe masă, după ce s-au convins că proiectul nu afectează activitatea de tragere în poligon și nici activitatea din poligon nu afectează traficul pe şosea.

Au urmat apoi etapele de avizare, finalizarea şi aprobarea Studiului de Fezabilitate pentru noul proiect, avizul Consiliului Tehnico-Economic din cadrul Ministerului Transporturilor semnat în 13 martie 2019 de preşedintele CTE de avizare, secretarul de stat Călin Cristian Forţ și avizul de mediu emis în 20 martie 2019. După toate etapele procedurale parcurse, pe 24 mai s-a lansat licitaţia, iar la sfârșitul lunii iulie se va cunoaşte și firma care va executa lucrările.

foto: Agora.md

sursa: onlinePSD.ro 

Adauga comentariu