O tânără din Zalău susține că a fost TRAUMATIZATĂ de un doctor: "am rămas cu o gaură în genunchi pe care am ascuns-o ani la rând"

O tânără din Zalău îl acuză pe doctorul Horea Jidveianu de la compartimentul de chirurgie pentru copii al Spitalului Județean că pur și simplu a traumatizat-o, dar și că a rămas după operație cu o gaură în picior. Tânăra a stat de vorbă în exclusivitate cu redactorii Ziarul de Sălaj și a dezvăluit în amănunt drama prin care a trecut și de care i-a fost rușine atâția ani.

Totul s-a întâmplat în urmă cu aproximativ 9 ani, însă tânăra mai are mici sechele și acum. Aceasta povestește cum, după o operație de artrită a stat cu două tuburi în picior care se înfundau cu cheaguri de sânge și trebuiau curățate de medic. În timp ce era internată la spital, tratamentul sub care era supus fata a fost de nedescris. Pe lângă modul grotesc în care susține că se comporta doctorul, tânăra nu avea voie nici să fie văzută de părinți mai mult de 5 minute pe zi.  Mai apoi, fata susține că operația a fost mai mult un eșec și că a rămas cu o gaură în genunchi pe care a ascuns-o ani la rând. Abia după 3 ani de chin a mers la un alt medic care a reușit să atenueze din traumă.  

Mai mult, doctorul a pus-o pe tânără să poarte o genunchieră, despre care aceasta susține că mai mult i-a deformat mersul decât a ajutat-o. 

"M-a operat acum 9 ani de artrita la el, dupa care trebuia să îmi curețe zona infectată. De unde au început sechelele? De aici.  Am avut 2 tuburi in genunchi , printr-un tub îmi băga ser, prin altul se curata zona. Problemele au început când tuburile începuseră sa se înfunde cu cheaguri de sânge și trebuiau desfundate. Mai apoi, dimineața când venea în vizită, domnul doctor vorbea foarte flegmatic. Nu aveam voie să pun întrebări, nu aveam voie la vizitatori decât câte 5 minute. Deși eram copil, nu îi lăsa nici pe părinții mei să stea cu mine -  noroc cu asistentele care îi lăsau mai mult când nu era el acolo. 

Când mă curața dimineața, ma trăgea de tuburi, de zici ca nu as fi om. Am început să plâng și a început să urle la mine că de ce plâng și ce poate să mă doară așa rău. Într-un final m-a lăsat acasă urmând să merg să-mi cumpăr o genunchiera și după o săptămâna să îmi scot firele la cabinetul lui particular.

Am făcut tot ce mi s-a spus, am mers la cabinet sa-mi scoată firele și de aici alte probleme. Operația defapt nu s-a prins la loc, s-a depărtat, și am rămas cu o gaură pe care ani de zile am ascuns-o, fiindu-mi rușine cu așa ceva. După au urmat multe alte consulații la alți medici pentru că am știut că ceva nu e bine.

Nu puteam nici măcar sa îmi ating genunchiul de durere  toți se mirau de operația  mea și de faptul că el mi-a dat să port o genunchieră care nu era adecvată și care mi-a deformat mersul.

După 3 ani am suferit o alta operație. Chiar și după a  doua operație, prima făcută ce de Jidevanu , e încă mai colorată decât restul. De atunci nu suport sa ma atingă nimeni pe genunchi,  in afară de doctorul meu de suflet care m-a ajutat și psihic și fizic domnul doctor Florian Neaga", ne-a mărturisit tânăra. 

 

foto - doctorulzilei.ro

Adauga comentariu