O poveste TRISTĂ din Zalău. O băbuță de 82 de ani, cu pensie de 600 de lei, vinde produse din lână pentru a putea SUPRAVIEȚUI în această iarnă geroasă

Iarna s-a așternut fără milă peste oraș. Temperaturile au ajuns noaptea și la minus 12 grade, iar zălăuanii lipsiți de posibilități materiale, fără sprijinul Statului Român fac totul pentru a putea supraviețui.

Este și cazul băbuței care în față la banca CEC de pe Bulevard stă și vinde produse de lână pe care le-a croșetat acasă toată vara. 

Are 82 de ani, a muncit o viață întreagă în gestiune la Mercur și în alte cooperative din Sălaj, iar Statul Român i-a oferit o pensie de doar 600 de lei! Pentru a putea plăti întreținerea pe timp de iarnă a decis să iasă în stradă și să vândă produse de lână pe care le croșetează acasă. Nu le vinde scump, cere doar 5 lei, maxim 15 lei pentru o pereche de șosete de lângă sau o dantelă croită manual, însă trecătorii nu se înghesuie să o întrebe de sănătate.

Ca și cum nu ar fi destul, o veste cruntă s-a abătut peste ea de câteva luni - inima fetei ei, născută în 1957, a încetat să mai bată. Cu lacrimi în ochi ne spune că acum nu mai are ce face, decât să se lupte să supraviețuiască. 

Adauga comentariu