O familie din Zalau a pus pe picioare o afacere prin care le ofera zalauanilor o alternativa de petrecere a timpului liber. Au ajuns apoi recunoscuti chiar si in Europa!

Familiei Bejenariu ii plac prajiturile de cand se stie. Si nu orice fel de prajituri, ci cele mai sofisticate; iar din aceasta placere s-a nascut una dintre cele mai inedite afaceri din Zalau, care le ofera zalauanilor o alternativa de petrecere a timpului liber.

Titel si Adriana Bejenariu, cu cele doua fete ale lor - Denisa si Alyss - au avut curajul de a crede ca in Zalau lucrurile se pot misca si ca in acest oras, daca vrei, chiar se poate sa faci ceva si sa reusesti.

"Am fost in Germania anul trecut si ma gandeam sa raman acolo, sa imi duc acolo familia. Dar m-am razgandit pentru ca am avut acea sclipire in care mi-am dat seama ca si in Zalau, daca vrei, se poate", ne spune Titel.

In luna august le-a venit ideea, in luna noiembrie au deschis singura cofetarie din centrul orasului, si fara doar si poate, singura cofetarie adevarata din oras. Spunem adevarata pentru ca Cofetaria Happy nu este pur si simplu o cofetarie. Este o oaza de liniste in plin centrul Zalaului, unde in timp ce degusti o prajitura realizata suta la suta din ingrediente naturale, te poti si incarca cu energie pozitiva. Modul in care este amenajata cofetaria este cu totul aparte, iar in momentul in care ii treci pragul, nici nu realizezi ca esti in centrul Zalaului, un centru care nu iti ofera prea multe oportunitati de a face ceva in timpul liber. 

Cofetaria Happy a ajuns celebra in Zalau pentru interiorul care a fost gandit intr-un mod inedit.

"Am cumparat multa mobila de la magazinele second si am reconditionat-o cum am vrut noi. Multe obiecte de mobilier sunt vechi, dar transformate dupa gustul nostru. Pe pereti avem diferite desene realizate de o tanara din Zalau, dar mai avem si mobila cumparata din Grecia, pentru ca totul am vrut sa arata impecabil", ne spune familia Bejenariu.

Cofetaria a ajuns cunoscuta chiar si in Europa datorita laboratorului de prajituri. Putem afirma ca laboratorul este printre singurele din Salaj care arata la cele mai intalte standarde. Familia Bejinariu a ajuns cunoscuta cu prajiturile pe care le face si datorita ingredientelor.

"Sunt foarte putine laboratoare de prajituri care folosesc ingrediente 100% naturale. De cele mai multe ori se folosesc prafuri. Noi nu avem prafuri, nu punem prafuri in prajitura. Noi avem doar ingrediente naturale. Totul se face natural, dupa retete bine pregatite inainte", ne spune Adriana Bejenariu, cea care este AS-ul cofetarie in materie de prajituri. 

De 4 ani de cand au inceput sa faca prajituri, familia Bejenariu a ajuns sa trimita torturi si tavi cu prajituri in Austria, Republica Moldova, dar si la Castelul Dracula din judetul Bistrita-Nasaud, in Bucuresti, Iasi, Cluj si multe alte judete din Romania. 

Cel mai greu preparat pe care l-au avut de realizat a fost un tort, comandat de o familie din Satu Mare. Adriana Bejinariu realizeaza insa si multe figurine manual cu care decoreaza torturile. De la figurine din desene animate pana la siglele unor marci cunoscute, totul se realizeaza manual si din ingrediente comestibile. 

 

Adauga comentariu