O familie cu patru copii minori va primi o locuință - container. Mama copiilor a cerut în nenumărate rânduri o casă, dar a fost refuzată din cauza datoriilor la bugetul local

Din grajd în container. Zălăuanca Gerebeneș Hajny Berta a solicitat Primăriei Zalău acordarea unei locuințe sociale, întrucât are în îngrijire patru copii minori, fiind singurul părinte întreținător. Ancheta socială efectuată în 18 martie de Direcția de Asistență Socială Zalău a scos la iveală faptul că familia respectivă compusă din cinci membrii, dintre care patru copii minori nu deține și nu a deținut o locuință proprie și nici nu are posibilități financiare pentru achiziționarea unei case. Cei cinci membrii ai familiei locuiesc într-un fost grajd dezafectat în condiții improprii, fără energie electrică, apă sau cădură, iar datorită unei probleme cardiace și a lipsei unei locuințe corespunzătoare, unul intre copii a decedat la vârsta de două luni. Prin ancheta socială, Biroul Alocații, Indemnizații pentru Copii și Intevenții în Situații de Risc din cadrul Direcției de Asistență Socială Zalău a propus acordarea unei locuințe de necesitate, în momentul în care vor fi disponibile astfel de spații. 

Gerebenes Hajny Berta a cerut Primăriei Zalău în nenumărate rânduri repartizarea unei locuințe sociale, ultima cerere fiind înregistrată în 4 ianuarie 2018, însă toate solicitările i-au fost respinse întrucât femeia înregistrează datorii de 8.495 lei la bugetul local pentru neachitarea unor amenzi. Având în vedere starea de risc în care se află familia și faptul că locuința (container) de necesitate de pe strada Spicului este liberă, Consiliul Local Zalău a propus repartizarea acesteia familiei respective în vederea închirierii pentru o perioadă de un an cu posibilitate de prelungire. Chiria locuinței se va stabili prin contractul de inchiriere ce va fi încheiat cu respectarea dispozițiilor legii 114/1996. Containerul are o singură cameră, în suprafață de 14,4 metri pătrați. Containerele din strada Spicului au baie şi sistem de încălzire cu sobă și sunt destinate familiilor sărace din oraș. 

Viceprimarul municipiului Zalău, Teodor Bălăjel a declarat că în această perioadă se analizează lista de locuințe sociale existente în municipiu, după care se stabilește clasamentul solicitanților în funcție de punctajul obținut, apoi prin hotărâre de Consiliu Local vor fi atribuite locuințele în funcție de priorități.

foto: office container

Adauga comentariu