O angajată de la ANAF Șimleu, reținută pentru fapte de corupție. Tun de peste un miliard de lei

O angajată de la Serviciul Fiscal Orășenesc Șimleu Silvaniei, din cadrul ANAF, a fost arestată la domiciliu pentru 30 de zile, după ce a fost reținută ieri de procurori sălăjeni. I. D. este acuzată de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu asimilat infracțiunilor de corupție. 

În fapt s-a reținut ca în perioada aprilie 2018 - august 2019, prin încălcarea dispoziţiilor legale cuprinse în OUG 52/2017 care reglementează procedura restituirii taxelor speciale pentru autoturisme, suspecta a procedat la virarea în contul bancar personal şi în contul bancar aparţinând unor membri ai familiei, a sumelor de bani ce trebuiau restituite persoanelor îndreptăţite, reprezentând taxele auto sau dobânzile aferente acestora, cauzând astfel un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 129.452 lei şi totodată obţinând pentru sine şi membrii familiei un folos necuvenit în acelaşi cuantum.

Suspecta a fost reținută ieri, pentru 24 de ore, iar azi a fost plasată în arest la domiciliu. Cercetările continuă în vederea lămuriri tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale. 

Adauga comentariu