(NU) Candidez pentru tine

Cu dragostea omori timpul, cu timpul omori dragostea. Cam așa s-ar traduce orice schimbare de mesaj în politica românească.

Salut, sunt Victor Lungu şi azi vă demonstrez că nu numai Don Quijote se luptă cu morile de vânt până la capăt, ci întreaga noastră glorioasă naţiune. Suntem în an electoral şi asta ne ocupă tot timpul.

Dacă Puterea vorbeşte despre majorări de salarii bugetare, Opoziţia ne zice de cât de nesimţite sunt aceste majorări, dar votează cu două mâini nesimţirea propriilor salarii în Parlament. Discursul politicianului român este într-o continuă transformare: din derapaj (jos salariile şi pensile nesimţite!), în necesitate (să nu-i uităm pe cei care muncesc pentru popor în birouri şi pe cei cu părul alb, bla-bla-bla). Populismul devine o obligaţie morală a mediului politic. Obișnuit să răspundă numai din “dragoste” (deci numai ca să-și omoare timpul), politicianul român reacţionează conform cerinţelor sondajelor sau “străzii”. Va tăia, dacă va ajunge la putere, orice majorare salarială şi toate pensile nesimţite. Apoi, realizând că are să-şi omoare dragostea poporului votant față de el, va reveni şi se va îngriji să facă să fie bine, ca să nu fie rău.

Politicianul este un fel de trestie care “gândeşte” aparent după cum bate vocea străzii. În rest face după cum i-o cere partidul. Se sacrifică “dacă partidul i-o cere”. Ultimele cerinţe “de partid” sunt să se candideze la prezidenţiale. Iohannis candidează încă de anul trecut. Totu-i să nu rateze ziua votului fiind într-un concediu, o vacanţă, sau altă activitate statală cu “Răvăşitoarea” sa soţie. De la USR candidează Barna şi Goţiu, deocamdată. Cioloş este cu sacii PLUS în căruţa lui Macron a cărui politică are să o facă pe banii şi voturile României. De la ALDE candidează Tăriceanu. Şi Călin, Constantin, Popescu şi Anton, băiatul care a turnat beton peste procentele partidului la Euroşparlamentare. De la Pro România candidează Pleşoianu de la PSD. Iar de la ce a mai rămas din PSD se anunţă cu intenţia de sacrificiu de sine la “cererea partidului”: Doamna Veorica şi Madam Firea.

Dar, revenim: politicianul român este o trestie gânditoare. Acum se sacrifică să intre, mâine se va sacrifica să iasă. Prin urmare, deja surse foarte bine informate, din toate partidele, dau drept sigure retragerile tuturor candidaților prezidențiali încă din perioada de precampanie. Sub protecția anonimatului, domnul Viorel ne-a declarat din partea PSD că: “Partidul” este extrem de supărat de blatul dintre Doamna Veorica şi “Statul Paralel”, motiv pentru care:“această precampanie este pentru a stabili cine se retrage din cursă. La subsol în Kiseleff am amenajat o sală cu trambuline. Mircea Geoană exersează de săptămâna trecută salturile victoriei din viitoarea noapte a democrației. Se mai încălzesc și alții. O trambulină am trimis la Primăria Capitalei și una la Craiova la doamna Olguța Vasilescu. Este vremea femeilor, am înțeles”.

Ludovic Orban i-a retras, preventiv, pe Cătălin Predoiu şi pe Marian Munteanu în favoarea lui Klaus Johannis, iar cineva l-a trezit din somnul de frumuseţe pe Crin Antonescu care se pregătește să îl înlocuiască pe Johannis cu el însuși.

Se retrage și Monica Macovei în favoarea Elenei Udrea, proaspăt revenită în ţară să se lupte pentru neprihănirea şi nevinovăţia ei. Elena Udrea se va retrage în favoarea lui Emil Boc. Care Emil Boc nu vrea să candideze. Așa că va fi reactivat Cristian Diaconescu. Motiv pentru care Viorel Cataramă a declarat răspicat că-și retrage sprijinul constând în niște scândură de la Elvila și va candida independent. În favoarea Laurei Codruţa Kovesi.

Pe partea veşnic comică a candidaturilor, Gheorghe Funar se retrage în favoarea lui Ioan Ghișe, care se retrage în favoarea lui Corneliu Vadim Tudor care susține că este îngerul nebun cel mai calificat să mai bântuie o vreme fobiile românilor verrzi.

Kelemen Hunor se retrage pentru Marko Bela care e retras în munți cu duhul Drujbei lui Dumnezeu, Verestoy Attilla, la o exploatație forestieră. Să se convingă că din codru tai o rămurea, nu-i pasă la român de ea.

Singurii care nu se retrag din cursă, că nu-i lasă Primele lor Doamne sunt candidații ALDE: Călin, Constantin, Anton, Popescu și Tăriceanu. Oricum își canibalizează voturile.

Şi, gata!

Adauga comentariu