Noul curriculum pentru educație timpurie prezentat la Zalău în sala Transilvania. Primarul Ionel Ciunt: "Temelia pe care se clădește omul este copilul, iar personalitatea unui om se formează în primii ani de viață"

Sala Transilvania din Zalău a găzduit sâmbătă Conferința Națională „Semnificații și explicații privind noul curriculum pentru educație timpurie. Dimensiuni retrospective și prospective.” Conferința a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Sălaj cu avizul Ministerului Educației Naționale, în parteneriat cu Primăria Zalău, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și Asociația de Părinți „Mărgăritare” Zalău. Principalul scop al conferinței a fost crearea de oportunități pentru o colaborare cât mai strânsă între practicienii din domeniul educației timpurii și cadrele didactice, în vederea creșterii calității educației furnizate copiilor în unitățile de învățământ preșcolar. Cele două secțiuni ale Conferinței Naționale au fost semnificații și explicații privind noul curriculum pentru educație timpurie și studii, analize critice, lucrări de cercetare privind educația timpurie 2018. De asemenea, au fost prezentate exemple de bună practică din județele Alba, Argeș, Buzău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Călărași, Cluj, Maramureș, Mureș, Sălaj, Satu Mare, Suceava și Vaslui.

Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, prezent la conferință a declarat că astfel de evenimente în care se dezbat probleme legate de educație sunt extrem de importante, cu atât mai mult această conferința națională în care s-a discutat despre educația timpurie. "Temelia pe care se clădește omul este copilul, iar personalitatea unui om se formează, în special, în primii ani de viață. Fără îndoială, copilul este astăzi exponentul unei generații supertehnologizate și informatizate, dar pe de altă parte este obligatoriu să avem în vedere că fiecare copil e unic și cred că, educația timpurie trebuie să se adreseze fiecărui copil în parte. Pentru o reușită educațională este absolut nevoie să interfereze, să fie umăr la umăr în mod eficient, familia, școala, comunitatea și biserica, indiferent de confesiune. În această formulă fiecare instituție are rolul ei, dar "vioara întâi" sunt, fără îndoială, dascălii care așa cum spune legenda învățătorului, pe lângă faptul că Dumnezeu le-a cerut să fie iubitori, înțelegători, să studieze continuu, au primit în dar lumina, pentru ca flacăra lor să nu se stingă niciodată" a transmis Ionel Ciunt.

La conferință au participat peste 300 de educatoare din județul Sălaj, reprezentanți ai Ministerului Educației, ai Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, ai Inspectoratelor Școlare dar și ai altor instituții sau asociații din țară și din județul Sălaj. La finalul conferinței, trupa de teatru a Grădiniţei cu Program Prelungit ,,Căsuţa cu Poveşti” Zalău a prezentat piesa ,,Lupta cu timpul în învățământ”.

Adauga comentariu