Nesimtire crasă și lipsă totală de fundament. Jurnaliștii luați in vizor! Ne cerem dreptul la exprimare liberă

Ăsta se vrea a fi un material special adresat ''iubitorilor comentatori'' de presă în timpul liber. Vedem opinii de doi lei pe minunatul facebook (să-l scriem corect, zic, că altfel suntem taxați), la adresa jurnaliștilor în special și a unor materiale apărute în presă și aici vrem să facem referire la cazul Tudor Niream, pentru ca postările recente sunt unele…fasciste.

Suntem acuzați că vrem sa facem rating pe o astfel de tragedie și scriem orice. Pe bune ? V-ați uitat la share-urile și vizualizările pe aceste știri legate de dispariția lui? Oare nu asta vă interesează în mod special: tragedii, incendii, morți, răniți…atunci vina noastră care e? sa ne facem treaba cu profesionalism. Da' aveți idee în ce tăvălug suntem, când vrem să redăm întâmplările corect, la obiect și la timp?

Aveți idee prin ce trece un jurnalist când are nevoie de răspunsuri, PENTRU VOI ? Acreditări, întrebări, mail-uri la care primești răspuns după o săptămână și ăla ( răspunsu ) de cele mai multe ori fără esență sau deloc, de la unele instituții publice care-ar trebui să-si faca treaba în timp real. Nu știți pentru că nu vă interesează (pe unii dintre cititori desigur), cel mai facil este să dai o replica de cacao și să pui în aceeași oală toată presa. Pobabil voi aveți joburile mult visate și bine plătite!!!! Ne-ndoim de acest aspect. Și mai aveți la îndemânâ și rețelele de socializare, de ce naiba s-or fi inventat? Ca să prostească pe unii, alții.

Așteptați cu sufletul la gură astfel de materiale, fără să gândiți mai departe de-atât, ar trebui să vă uitați în ograda proprie, apoi în a altuia. Să arunce primul cu piatra, cel care se simte nevinovat. Imediat taxați o virgulă, că nu era punct și invers. Ia să vedem, dacă aveți în fața ochilor o știre culturală și alta referitoare la o tragedie, care v-ar atrage atenția? Oare? Păi atunci, despre ce vorbim, de greșelile jurnaliștilor, despre faptul că încearcă să scrie imediat orice informație care-i ajunge la urechi? (aaaa era doar o sursă (de cele mai multe ori aceeași) nu erau măcar trei), pentru un caz mega mediatizat. Ce să vezi?

Înainte de toate suntem și noi oameni și supuși greșelilor. Iar de politică ce să mai vorbim, unii dintre voi sunteți nemulțumiți de putere, da când primiți pe tavă un material cu dovezi cu tot (peste 1500 de vizualizari si peste 100 de share-uri în mai puțin de 10 ore) săriți la gâtul jurnaliștilor pentru materialul respectiv, apărut inclusiv în presa centrală și preluat de televiziunile de știri naționale (( și aici intervine o cucoană pe facebook, cu un comentariu la adresa noastră "Să vă fie rușine" Serios? Alooooo tanti....Ai citit materialu' cap coadă sau invers, ai cotrobăit pe undeva sa afli dacă e reală info ori sursa? sau abia te-ai trezit si ți-a scăpat porumbelu'? 

Dar oare cine-i votează pe toți ăștia de la putere, cine-o fi de vină? Statul? da cine-i statu' ăsta? N-ar trebui să reglementeze relațiile dintre NOI. Și-ar mai fi mult prea multe de spus, dar noi avem încredere că oamenii inteligenți știu să citească printre rânduri, pentru că noi majoritatea nu suntem proști suntem doar comozi. Și pentru aceia dintre voi care aveți comentarii mizere la adresa noastră, a jurnaliștilor....nu vă ofiliți, cum că ne-ar deranja răutăcismele... Ia ghiciți? Suntem obisnuiți. Nici nu ne sperie, nici nu ne-ncurcă, relaxați-vă. Doar că în opinia noastră reacțiile ar trebui sa fie unele obiective, nu la prima mână, nu credeți? Acesta este punctul nostru de vedere, avem și noi dreptu la replică sau nu ???


Propunem să ne oprim aici, pentru că am putea trata la nesfârșit, lucruri și oameni! În speranța unor gânduri mai bune și frunți descrețite, în prag de sărbători, din partea noastră, Crăciun de basm și un 2019 mai altfel.

 

Adauga comentariu