Municipiul Zalău va avea o gradiniță nouă și încă o creșă

 Consilierii locali au aprobat azi, în ședință participarea Municipiului Zalău la proiectul privind construirea unei creșe, ”Grădiniță cu program prelungit și creșă, cartier Meseș, Str. Alexandru Lăpușneanu din municipiul Zalău - etapa I creșa”  și a bugetului aferent. De asemenea investiția prevede și echiparea acesteia cu infrastructura educațională necesară.

Cererea de finanțare pentru obiectivul de investiții, ”Grădiniță cu program prelungit și creșă, cartier Meseș, Str. Alexandru Lăpușneanu din municipiul Zalău - etapa I creșa”  a fost depusă la finanțator, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 - 2020, Axa 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, obiectiv specific 4.4.

”Pentru că, în comunitatea noastră, e nevoie de o creșă, am apreciat că ar fi bine să o aducem pe lista de priorități a investițiilor pe care le face Primăria Municipiului Zalău. Sigur că finanțarea din bugetul local pentru această investiție este consistentă, aproximativ 650.000 euro, dar am obținut maximum ce se poate obține pentru cele 55 de locuri pe care le va avea creșa, 423.500 euro, adică 7700 euro / loc.” a declarat, Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău. 

Valoarea totală a proiectului este de 4.914.953,84 lei (inclusiv TVA), din care valoarea fondurilor atrase este de 1.966.861,05 lei (inclusiv TVA) iar valoarea totală neeligibilă este de 2.948.092,79 lei (inclusiv TVA).

 

 

foto - monitorul de cluj

Adauga comentariu