Municipiul Zalău și orașele Cehu Silvaniei și Jibou au ieșit din CARANTINĂ

Municipiul Zalău și orașele Cehu Silvaniei și Jibou au scăpat de carantină, în această dimineață la ora 05.00. Timp de patru săptămâni, cele trei orașe sălăjene s-au aflat în carantină din cauza creșterii cazurilor de coronavirus. 

În acest context, din 5 noiembrie cele trei orașe au intrat prima dată în carantină pentru 14 zile, după care autoritățile sălăjene au hotărât să prelumgească termenul de carantinare cu încă 14 zile. 

Dacă la intrarea în carantină, orașul Zalău avea o rată de infectare de 9,34 la mie, în prezent, municipiul se află la 4,08. Jiboul stă și mai bine la acest capitol, după patru săptămâni de restrictii a ajuns la o rata de 2.71, de la 8.63, în timp ce, orașul Cehu Silvaniei este la 3.88 de infectări la mia de locuitori, după ce în urmă cu patru săptămâni se afla la 10.38.

Chair dacă Zalău, Cehu Silvaniei și Jibou au ieșit din carantină, au rămas în vigoare o serie de restricții. Astfel, purtarea măştii rămâne obligatorie în toate spaţiile închise şi deschise, nu se pot organiza nunţi, botezuri, mese festive, în spaţii închise ori deschise, iar circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de şase persoane care nu din aceași familie este interzisă. 

De asemenea, sunt interzise spectacolele, concertele şi orice eveniment cultural în aer liber, în timp ce ămân închise restaurantele, cafenelele şi sălile de jocuri de noroc rămân închise. 

Pentru mai multe detalii click PDF icon hot-cjsu-90-incidenta-2-dec-2020.pdf

Adauga comentariu