Muncitorii lucrează de mama focului la Cinematograful Scala + când vom viziona primul film în noul cinematograf

La șantierul Cinematografului Scala se lucrează din ”greu” în aceste zile, totul pentru ca cinematograful să fie deschis la data stabilită. Lucrările sunt în grafic și se speră ca noul cinematograf să fie gata până în 9 octombrie 2020. 

Dacă partea exterioară este aproape gata, în interior azi am observat o ”ședință”, ținută se pare de mai mulți muncitori. Nu stiu ce au discutat, dar ne gandim că au vorbit despre deschidere. Până la marea deschidere, trebuie să menționăm faptul că în interiorul nu s-a făcut aproape nimic. Primele lucrări au început în luna mai 2019, când s-a efectuat pregătirea imobilului pentru începerea lucrărilor. 

După modernizare, cinematograful nu va mai fi recunoscut. Va avea o sală mare de cinema cu 247 locuri,  un planetariu digital (singurul din vestul României) și o sală mică de cinema 3D. În foaier s-a propus o ”cafenea culturală”.

Proiectul de reabilitare este finanțat din fonduri guvernamentale în cadrul programului derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fonduri Europene prin Compania Națională de Investiții. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 15 milioane lei, inclusiv TVA, contribuția Municipiului Zalău fiind de 678 mii lei, inclusiv TVA și cuprinde: lucrări de demolare (corpul B), asigurarea utilităților, studiul de fezabilitate, lucrări  de instalații electrice, montaj sisteme audio-video, dotări cu echipament tehnologic audio-video și mobilier.

Clădirea cinematografului Scala fost construita intre anii 1975 – 1976 si a funcționat ca cinematograf până în anul 2005, când RADEF a închiriat-o unor agenti economici care au transformat-o în discotecă. Dupa preluarea imobilului de catre Municipiul Zalau în 2010, imobilul nu a mai fost utilizat întrucât era în stare avansata de degradare

Adauga comentariu