Motivul pentru care patronii SĂLĂJEANUL au fost arestați preventiv pentru 30 de zile

Patronii trustului SĂLĂJEANUL, Vasile și Daniela COȚA au fost arestați preventiv ieri, pentru 30 de zile, după ce magistrații Tribunalului Sălaj au admis cererea procurorilor de arestare preventivă într-un dosar penal, fiind acuzați de săvârșirea infracțiunilor de obținere ilegală de fonduri în formă continuată (26 de acte materiale) prev. de art. 306 alin.1 C.p. cu cplic. art. 35 alin.1 C.p. și delapidare în formă continuată (228 de acte materiale) prev. de art. 295 alin.1 C. p. rap. la art. 308 C.p. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p., totul cu aplicarea art.38 alin (1) Cod penal. 

Motivul pentru care cei doi au ajuns după gratii este unul incredibil. Soții COȚA ar fi încercat să inducă în eroare organele de anchetă și să prezinte o altă stare de fapt decât cea reală în cadrul clubului. După ridicarea primelor înscrisuri de la Volei Club Zalău, inculpații au încercat să zădărnicească aflarea adevărului prin întocmirea de înscrisuri și depunerea unor declarații rectificative 112 la ANAF, prin care au încercat să creeze aparența un ei alte stări de fapt decât cea reală.

„La data de 21.05.2020, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au dispus reținerea inculpaților, iar la data de 22.05.2020 s-a propus judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Sălaj, luare măsurii arestării preventive. Dispunerea măsurii preventive a reținerii și formularea propunerii de arestare preventivă a inculpaților s-a justificat prin gravitatea infracțiunilor cât și prin împrejurarea că, după ridicarea primelor înscrisuri de la Volei Club Zalău, inculpații au încercat să zădărnicească aflarea adevărului prin întocmirea de înscrisuri și depunerea unor declarații rectificative 112 la ANAF, prin care au încercat să creeze aparența un ei alte stări de fapt decât cea reală”, se arată într-un comunicat la Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. 

Adauga comentariu