Modernizarea strazii Gheorghe Doja din Zalău, aproape de finalizare

Lucrări de asfaltare pe strada Gheorghe Doja. Un important obiectiv de investiții se apropie de finalizare
Strada Gheorghe Doja este cuprinsă într-un amplu proiect de modernizare finanțat din fonduri europene, prin Programul Operational Regional – Axa 4.1 – mobilitate urbană durabilă, în valoare de 10.117.466,06 lei. 

Până în prezent, la acest obiectiv de investiții au fost executate lucrările de reabilitare a trotuarelor, amenajarea pistelor de biciclete, reabilitarea canalizării pluviale și așternerea primul strat de asfalt pe toată porțiunea străzii. De asemenea, sistemul de iluminat a fost modernizat, fiind înlocuite rețeaua, stâlpii și corpurile de iluminat, trecerile de pietoni au fost suprailuminate, iar rețelele de telecomunicații au fost introduse în subteran.

Ieri dimineață au fost demarate lucrările de așternere a stratului de uzură, săptămâna aceasta fiind cuprinse în program benzile de urcare, iar săptămâna viitoare banda de coborâre.

Odată cu finalizarea lucrărilor de asfaltare pe întreaga stradă, urmează amplasarea a 9 stații de autobuz, montarea a 43 de bănci și a 82 de coșuri de gunoi și refacerea marcajului rutier.

Adauga comentariu