Modelul pedagogic implementat în Școala Gimnazială Porolissum Zalău este mult diferit de ceea ce comunitatea recunoaște ca fiind un afterschool ‘clasic’

Tenaris Silcotub continuă să susțină finaciar programul "Școala după școală" pentru copiii înscriși la Școala Gimnazială Porolissum Zalău, în clasele I- IV. În anul școlar 2018/2019 participă la program 102 elevi, împărțiți în 8 grupe, fiecare cu maxim 15 elevi, supravegheați de 10 lideri de echipe și ateliere, cadre didactice selectate și instruite conform metodologiei programului. Activitățile se desfășoara urmând 12 curricule STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică).

"Școala dupa școală" TenarisSilcotub este un program educational non – formal ce pune accent pe două elemente principale: explorarea prin învățare activă a noțiunilor de știință, tehnologie, inginerie și matematică, dar și relatia colaborativă și constructivă între copil și liderul de echipă. Programul oferă continuitate procesului de învățare la clasă, aplicând metode bazate pe investigare și cercetare a conceptelor noi și este completat cu atelierele de arta și recreere ce stimulează copiii să-și descopere creativitatea. Elevii scolii gimnaziale Porolissum Zalău fac parte dintr-o comunitate internatională cu alte colective de elevi din Brazilia, Mexic, Argentina, Uruguay, Columbia și SUA. Costul programului "Școala după școală", ce cuprinde remunerația liderilor, materialele didactice necesare desfășurăii activității, activități colective (deplasări, vizite, activități cu parinții), instruirea liderilor în curricule STEM dezvoltate de institutul Smithsonian și livrate de INNOVEC Mexic este acoperit în totalitate de TenarisSilcotub, a declarat Aurelia Pavel, directorul Școlii Gimnaziale Porolissum Zalău. Tenaris Silcotub susține finaciar programul "Școala după școală" pentru copiii înscriși la Școala Gimnazială Porolissum Zalău, în clasele I- IV, începând din anul școlar 2015/2016.

 

Adauga comentariu