MOBILIZARE GENERALĂ pentru VIAȚA Nataliei, fetița de 4 anișori din Jibou. Donație consistentă din partea mai multor social-democrați din Sălaj

Tot mai mulți sălăjeni s-au mobilizat foarte repede pentru cauza Nataliei Huzoni, fetița de doar 4 anișori diagnosticată cu o boală extrem de gravă și rară, neurofibromatoză tip 1. Sălăjenii au început să strângă bani pentru ca micuța din Jibou să primească o șansă la viață. 

O donație consistentă a primit din partea mai multor oameni politici din PSD Sălaj. Primarul Zalăului, Ionel Ciunt, deputatul Florian Neaga și mai mulți tineri social-democrați au strâns rândurile și au incercat să mai aline puțin din durerea familiei în aceste zile. 

Mai mult decât atât, primarul și viceprimarul din Jibou, Dan Ghiurco și Vlad Pașcalau și-au donat o parte din salariu. 

Vă reamimtim faptul că, familia Huzoni din Jibou era până nu demult o familie aproape normală. Cu mici greutăți ca oricare dintre noi, Viorel, angajat în Jandarmeria Sălaj și Julia își creșteau cei doi copii în liniște, în respect și cu credință mare în Dumnezeu. Însă, acum trei zile, o veste tristă, aproape ireală, le-a schimbat viața complet. Aproape că a căzut cerul pe ei și au rămas fără cuvinte. Doar o minune o mai poate salva. Ei cred în minuni, ei cred în Dumnezeu, Cel care înfăptuiește minunile.

Natalia Maria, fetița lor de doar patru anișori a fost diagnostică cu o boală gravă și extrem de rară, neurofibromatoză tip1, care dezvoltă tumori maligne. Manifestările constante ale bolii sunt petele tegumentare de culoarea cafelei cu lapte (numite, obişnuit, pete café-au-lait) şi tumorile cutanate situate de-a lungul nervilor periferici numite neurofibroame.

Primele pete i-au apărut micuței Natalia Maria la câteva luni de la naștere, însă un medic dermatolog din Zalău le-a spus să nu se sperie, iar un alt medic din Jibou le-a recomandat o cremă, fără prea mare efect. 

”Natalia Maria s-a născut normal. La aproape trei luni de la naștere au apărut primele probleme pentru Natalia, un suflu sistolic. Am fost la un medic cardiolog în Cluj-Napoca care ne-a confirmat acest suflu sistolic și ne-a explicat că o cămăruță a inimii nu e suficient închisă, dar pe parcurs ce va crește se va închide de tot. Natalia a fost monitorizată o perioadă, iar la un alt control i-a descoperit o stenoza pulmonară valvulara care înseamnă că valva care duce de la inimă la plămâni este pe o porțiune mică mai îngroșată. Am rămas în evidență la doamna doctor și mergeam tot la 6 luni la control și eram foarte bucuroși că de fiecare dată era tot mai bine fetița noastră. Tot de la câteva luni a început să-i apară câteva pete micuțe numite cafe-au-lait.

Am fost la doi medici dermatologi, unul în Zalău care ne-a spus că acele pete se numesc cafe-au-lait și că nu există tratament pentru ele, dar nu trebuie să ne speriem și la un medic din policlinică din Jibou, care ne-a dat o cremă, fără folos în cele din urmă. Am ajuns din nou la medicul din Cluj-Napoca, care ne-a zis că e suspectă de sindromul Leopard și ne-a trimis la Clinica Pediatrie 1. A fost examinată și acolo și ni s-a spus că aceste pete pot să fie efectul unei boli genetice. Am făcut un control de genetică care a avut un rezultat bun, că fetița este în regulă, iar după ne-a fost recomandat un RMN. Am făcut RMN-un în decembrie 2020, iar rezultatul l-am primit abia în 31 martie 2021. După multe controale, acum trei zile am aflat că fetița noastră suferă de Neurofibromatoză tip1, o boală foarte gravă și rară (a zecea cea mai rară boală din lume)”, povestește cu lacrimi în ochi, Julia, mama micuței. 

Foarte grav este că această boală dezvoltă tumuri pe întreg corpul. Lucru ce s-a întâmplat și în cazul Nataliei Maria. Pe creierul fetiței de 4 anișori a apărut o tumoră malignă, gliom difuz de la trunchiul celebral până la nivel optic, care din nefericire este neoperabil. 

”Această boală poate să dezvolte tumori. Alaltăieri am aflat că are pe creier gliom difuz de la trunchiul celebral până la nivel optic și ni s-a spus că este neoperabil. Ieri am fost la Institutul Oncologic din Cluj unde ni s-a transmis că tumora respectivă este malignă. Am rămas fără cuvinte, parcă a căzut cerul pe noi. Nu mai puteam spune nimic și mă întrebam de ce copilul meu, de ce familia mea, de ce noi. Noi credem în Dumnezeu și credem că doar EL o poate salva. Momentan pe fetița noastră doar o minune o poate salva”, a mai spus mama Nataliei Maria. 

Pentru această boală gravă există un tratament foarte lung, de un an și jumătate cu citostatice, chimioterapie și injecții. În acest moment, parinții Nataliei nu știu cât îi va costa acest tratament, dar se vorbește că este foarte scump. În cursul zilei de azi, mama Nataliei va avea o întâlnire cu medicul clujean în acest sens. 

Împreună o putem SALVA pe Natalia Maria

Familia Nataliei este cu credință în Dumnezeu și crede că minunile se înfăptuiesc în Sălaj. Oameni buni, oameni cu suflet mare haideți acum în prag de Sărbători Pascale să facem astfel încât micuța Natalia Maria, de doar 4 ani anișori să primească o nouă șansă la viață. Pentru Natalia Maria, pentru copilăria ei, dar și pentru speranța la viață, vă rog să ajutați această familie cu cât considerați de cuviință. 

RO40RZBR0000060014702157 

Titular cont Huzoni Viorel, tatăl Nataliei

Adauga comentariu