Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, în vizită de lucru în Sălaj

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila a efectuat o vizită de lucru în județul Sălaj. Rând pe rând, ministrul a vizitat Prefectura Sălaj, Consiliul Județean și Primăria Zalău. 

Cu această ocazie, la Instituția Prefectului Județul Sălaj, au fost purtate discuții pe tema implementării noului program de guvernare la nivel local, pe linia Ministerului Dezvoltării. La întâlnirea de la Prefectură au luat parte parlamentarii sălăjeni Seres Dénes, Irina Elisabeta Kovács și cei doi subprefecți Ciortea-Suciu Andrea și Virgil Țurcaș.

În cadrul vizetei de la Primăria Zalău, Ionel Ciunt, primarul Zalăului i-a prezentat minsitrului Cseke câteva din proiectele pentru care s-a obținut finanțare din fonduri europene, cât și proiectele pe care primăria intenționează să le depună în noul exercițiu financiar.

„Am avut, astăzi, deosebita plăcere de a primi vizita domnului Ministru al Dezvoltării, Cseke Attila. 
Mă bucur că am avut ocazia să îi prezint câteva din proiectele Primăriei Municipiului Zalău pentru care am obținut finanțare din fonduri europene, cât și proiectele pe care intenționăm să le depunem în noul exercițiu financiar. Deschiderea cu care a tratat proiectele privind modernizarea Zalăului reprezintă un semn bun pentru comunitatea noastră și sunt convins că va sprijini tot ceea ce înseamnă dezvoltarea și creșterea calității vieții în municipiul nostru”, a spus Ionel Ciunt.

La Consiliul Județean, au fost discutate oportunitățile de finanțare pentru administrația publică locală. La eveniment au participat, alături de președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, vicepreședinții Claudiu Bîrsan și Szilagyi Robert, secretarul general al județului, Cosmin Vlaicu, precum și parlamentarii UDMR Sălaj Kovacs Iren și Seres Denes.

Cu acest prilej, ministrul Cseke Attila a prezentat posibilitățile de finanțare prin programele derulate de Ministerul Dezvoltării și a anunțat lansarea finanțării pentru cadastrarea sectorială, prin care fiecare UAT va primi un sprijin de 160.000 de lei pentru înregistrarea gratuită a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. O altă noutate o reprezintă demararea programului național pentru construirea de creșe, o inițiativă de maxim interes pentru județul Sălaj, care va avea parte de sprijinul Ministerului Dezvoltării. 

“Am profitat de vizita ministrului Dezvoltării pentru a discuta despre importanța dezvoltării municipiului Zalău și a Zonei Metropolitane Zalău. Am discutat, de asemenea, despre proiecte comune, care să asigure îmbunătățirea infrastructurii din mediul rural, condiție de bază pentru dezvoltarea economică a satelor sălăjene și pentru atragerea tinerilor în aceste zone. Dezvoltarea comunităților din județul Sălaj prin atragerea de fonduri în cadrul programelor disponibile trebuie să fie o prioritate pentru toate administrațiile publice locale”, a declarat președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Adauga comentariu