Ministrul care face, avocatul care apară și primarul condamnat

Județul Sălaj este îmbrăcat în straie de alegeri, de ceva vreme, cu tot felul de mesaje care trebuie să intre sub pielea sălăjeanului. Unii transmit că vor o Românie fără hoție, alții că vor siguranța unui trai mai bun, iar alții că vor să dezvolte țara și județul. 

Pe hârtie sau pe banere toate sună foarte bine și trimit România în rândul țărilor dezvoltate. Doar că lângă cine sunt afișate aceste mesaje lasă puțin de dorit. 

Azi ne vom opri asupra banerului din Șimleu Silvaniei, unde loc de cinste stau actualul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, primul pe lista de senatori PNL Sălaj, avocatul Bogdan Ilea și primarul condamnat Septimiu Țurcaș. 

Sub conducerea lui Bode, lucrurile au început să se miște, dar să se și împotmolească oarecum, dacă ne referim la șantierul Autostrăzii Transilvania, lotul Chețani-Câmpia Turzii, acolo unde se pare că este abandonat. 

Bogdan Ilea, decanul Baroului Sălaj și unul dintre cei mai apreciați avocați din Sălaj, este primul pe lista de senatori ai PNL Sălaj, pentru alegerile din 6 decemrbie 2020. Ilea spune că știe precis ce trebuie să facă pentru județul nostru și este convins că în următorii ani va reuși să realizeze cele mai importante proiecte. Și noi îl credem pe cuvânt.

Însă când faci echipă cu un primar condamnat în prima instanță, lucrurile ar putea să ia o întorsătură neașteptată. Septimiu Țurcaș, primarul Șimleului a fost condamnat de către magistraţii Tribunalului Maramureş la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Edilul a atacat sentința, iar Curtea de Apel trebuie să se pronunțe în aceste zile. Mai mult decât atât, se pare că șimleuanii au fost duși cu vorba, după ce Țurcaș a candidat așa zis independent, însă tot timpul a tinut legatura cu PNL-iștii și s-a bazat pe ei. 

Într-o altă ordine de idei este foarte ciudat cum un ministru care se pare că face treaba bună și un avocat despre care se vorbește doar de bine să facă echipă cu un edil condamnat. O parte dintre șimleuani au rămas mirați când au văzut acel baner cu cei trei. Unul dintre aceștia ne-a transmit un mesaj scurt și concis ”infractorul, girofarul și decanul Baroului Sălaj”. 

Totuși, când e vorba de putere și mai ales de un ciolan gras, nu prea mai contează alianțele sau echipele. 

Adauga comentariu