Memorialul ” Radu Gog”. Peste 10.000 de lei vor ajunge la familia lui Radu Gog de pe urma licitațiilor de tricouri. Cel mai licitat tricou a fost al fostei handbaliste de la HC Zalău, Crina Pintea. Vezi cine a fost Radu Gog

La finalul săptămânii trecute a avut loc tradiționalul turneu de fotbal în sală Memorialul “Radu Gog”, competiție caritabilă care s-a desfășurat în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv “Avram Iancu”. 

Turneul s-a desfășurat la două categorii, open și old boys, la start aliniidu-se 25 de echipe. La finalul partidelor, la categoria open s-a impus DiaGuard Cipricom pentru al patrulea an consecutiv, în timp ce la old boys, competiția a fost câștigată de Vulturii Dej. 

Tricoul de joc al Crinei Pintea de la formația ungară Gyor, cel mai licitat

La fiecare ediție se organisează și o licitație de tricouri, iar banii strânși ajung la familia regretatului arbitru divizionar, Radu Gog. În acest an licitația a cuprins peste 20 de tricouri de la diferiți sportivi. Cel mai licitat tricou a fost al handbalistei Crina Pintea, legitimată în prezent la Gyor, în Ungaria. 1.300 de lei s-a licitat pentru tricoul fostei handbaliste de la HC Zalău. Al doilea cel mai licitat tricou a fost al fotbalistului Alexandru Mitriță (Craiova) dintr-un joc România - Muntenegru, pentru care s-a licitat 1.200 de lei. Tricoulu lui Gicu Grozav dintr-un meci România - Finlanda s-a licitat cu 860 de lei, tricoul lui Vali Motogna cu care a câștigat Cupa Cupelor EHF, în 2007 cu Oltchim s-a licitat cu 810 lei. S-au mai licitat pentru tricourile lui Vlad Morar, Liviu Antal, Bogdan Stancu, Mario Camora, Adrian Păun, Gabi Vașvari, Nicușor Stanciu, precum și multe alte tricouri. 

L-a finalul licitației s-au strâns peste 10.000 de lei, bani care vor arunge în conturile familiei lui Radu Gog, (sotia-Nadia, ficele Andrada si Raluca Gog).

Cine a fost Radu Gog

Radu Gog s-a născut in 19 iunie 1978, a fost absolvent al Liceului Pedagogic ,,Gheorghe Sincai”, al Facultătii de Istorie din cadrul Universității ,,Babes - Bolyai“ Cluj-Napoca (anul 2000) și al masteratului în Relați Internaționale (anul 2002). Era inscris la cursurile de doctorat în integrarea României în Europa.
Ca arbitru, și-a inceput activitatea ca stagiar în 1995, iar un an mai târziu a obtinut categoria a II-a. În 1999 a trecut cu brio examenul pentru categoria I, iar din 2000 a facut parte din lotul arbitrilor divizionari. A arbitrat peste 300 de partide de fotbal, dintre care 40 în Divizia C. S-a remarcat pe plan profesional, dar și sportiv, unde era considerat unul dintre cei mai talentați arbitri din cadrul Comisiei Județene a Arbitrilor Sălaj. Vârsta și calitățile sale îl recomandau ca pe un adevarăt arbitru de perspectivă.

În noaptea de 4 spre 5 ianuarie 2003, Radu Gog și pierdut viața în urma unui tragic accident de circulație petrecut în Ciumărna. În urma lui au rămas soția Nadia și cele două fiice Andrada și Raluca.

An de an, Asociatia Club Sportiv Cavalerii Zalău organizează Memorialul ”Radu Gog”, la fotbal în sala, în semn de omagiu adus fostului arbit

 

Adauga comentariu