Medicii din spitalele sălăjene vor fi pe baricade de Sărbătorile Pascale. Continuitatea asistenței medicale va fi asigurată prin cele cinci centre de permanență

Direcția de Sănătate Publică Sălaj face cunoscut programul de activitate al unităților din sistemul de sănătate pentru asigurarea asistenței medicale a sălăjenilor pentru perioada 26 aprilie-1 mai 2019. Programul de lucru al spitalelor este organizat cu activitate în regim de gardă în perioada 26-29 aprilie și 1 mai 2019 și program normal de lucru inclusiv ambulatoriul de specialitate în data de 30 aprilie.

Spitalul Județean de Urgență Zalău va avea 17 linii de gardă care includ radiologie și laborator, două linii de gardă de urgență la Unitatea de Primiri Urgențe. La acestea se adaugă și o linie de gardă pe unitatea mobilă de terapie intensivă.

Spitalul Orășenesc Jibou va avea o linie de gardă în specialitatea medicală.

Spitalul de Boli Cronice Crasna va avea tot o linie de gardă in specialitatea medicală.

În Spitalul Orășenesc, Dr. prof. Ioan Pușcaș Șimleu Silvaniei vor funcționa trei linii de gardă, una în specialitatea medicală, o linie de gardă în specialitatea chirurgie și o linie de gardă în specialitatea pediatrie. 

Programul de activitate al medicilor de familie este conform contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate, afișat la fiecare cabinet pentru data de 30 aprilie. Continuitatea asistenței medicale primare în perioada 26-29 aprilie și 1 mai se asigură prin cele 5 centre de permanență din Zalău, Crasna, Hida, Cehu Silvaniei și Șimișna cu activitate continuă 24 de ore și program normal de lucru în data de 30 aprilie.

Asistența de urgență stomatologică se asigură prin trei cabinete cu activitate permanentă, respectiv cabinet doctor Indrieș Lorena telefon 0724/033294, doctor Maja Luminița telefon 0743/157308 și dr. Ahmad Mohamad tel. 0754/615746. 

Serviciul Județean de Ambulanță a întocmit planul propriu de activitate care cuprinde atat măsuri pentru Serviciul Județean, cât și pentru substații. S-au întocmit liste de gărzi cu personal medical și s-au nominalizat medicii coordonatori pe fiecare tură. De asemenea, s-a revizuit programarea echipajelor pe graficele de lucru. Vor fi 5 echipaje la Zalău din care un echipaj cu medic, câte 2-3 echipaje la substațiile Jibou și Șimleu Silvaniei și 1-2 echipaje la substațiile Cehu Silvaniei și Crasna. În caz de nevoie vor fi solicitate echipaje suplimentare de la domiciliu. 

Permanența la sediul Direcției de Sănătate Publică Sălaj se desfășoară în zilele de sărbătoare între orele 10-14, ulterior se preia legătura pe mobil de către o persoană din comitetul director. De asemenea s-a organizat permanența la domiciliu din partea conducerii unității în intervalul 26 aprilie-1 mai. În situații deosebite, intervin echipe formate din personal de specialitate de la inspecție, supraveghere, laborator și conducător auto. Sunt asigurate materiale sanitare și biocide, în caz de nevoie pentru intervenții. La nevoie apelați 0260/662550 sau 0722/594128. 

Directorul DSP, Ligia Marincaș recomandă asigurarea unei alimentații raționale cu evitarea exceselor, achiziția de alimente doar din unități autorizate, evitarea automedicației și adresarea la unitățile sanitare la primele simptome de îmbolnăvire. 

Adauga comentariu