Masteranzi, studenți și doctorazi, alături de profesori universitari la Șimleul Silvaniei, la concursul național de matematică „Teodor Topan”

Concursul național de matematică „Teodor Topan”, ediția a XIII-a, va avea loc în perioada 14-15 decembrie 2018, la școala gimnazială “Silvania” din Șimleu Silvaniei. Concursul se desfășoară în parteneriat cu Primăria Orașului Șimleu Silvaniei și Inspectoratul Școlar Județean Sălaj. În competiție s-au înscris 282 elevi de gimnaziu și de liceu, din județele Bihor, Cluj, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Suceava și Sălaj. Printre participanți se numără elevi calificați la etapa finală a Olimpiadei Naționale de Matematică de anul trecut, precum și elevi din Republica Moldova. În acest an, din comisia de elaborare a subiectelor vor face parte profesorii universitari Dorel Miheț de la Universitatea de Vest din Timișoara, Andrei Eckstein de la Universitatea Politehnică din Timișoara și Dorin Andrica de la Universitatea „Babeș -Bolyai” din Cluj-Napoca. Profesorilor universitari li se alătura Vlad Mihály masterand Universitatea Tehnică Cluj-Napoca; Alexandru Mihalcu student University of Oxford și George Cătălin Țurcaș doctorand Warwick Mathematics Institute Anglia. Competiția ce reunește, anual, pasionații de matematică din diferite zone ale ţării este fără taxă de participare, iar premiile oferite de Primăria orașului Şimleu Silvaniei sunt substanțiale. Totodată, participanților li se asigură cazarea și masa. Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă 15 decembrie 2018, la ora 8, la Centrul de Documentare și Informare al Şcolii Gimnaziale „Silvania,” iar festivitatea de premiere se va desfăşura la Casa Orășenească de Cultură Şimleu Silvaniei, în aceeaşi zi, de la ora 18, ne informează biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Sălaj.

Concursul național de matematică Teodor Topan are deja o tradiție de 12 ani, fiind instituit în anul 2006, după moartea profesorului şi poetului, Teodor Topan, pentru a veni în sprijinul elevilor talentaţi şi capabili în domeniul matematicii. La ediția de anul trecut au participat 294 de elevi din clasele V-XII, reprezentând şcoli şi licee din România. S-au acordat câte trei premii (I, II şi III) şi menţiuni pentru fiecare clasă de elevi. Oficierea înmânării premiilor a fost făcută de către primarul din Șimleu Silvaniei Septimiu Cătălin Ţurcaş şi a constat în diplome, medalii şi cărţi. În plus, primii trei clasaţi la fiecare clasă, au primit câte un plic cu bani, respectiv 250 de lei premiul I, 200 de lei premiul II şi 150 de lei premiul III.

foto presa locala

Adauga comentariu