Mărturiile unei sălăjence care s-a vindecat de CORONAVIRUS. “Experienta cu Covid a fost una dintre cele mai traumatizante experiențe din viața mea”

O sălăjeancă infectată cu coronavirus și care s-a vindecat a făcut niște mărturii despre perioada internării în spital. Aceasta a spus că, perioada din spital a fost una dintre cele mai traumatizante experiențe din viata ei. După ce a stat 14 zile în spital, după șocul inițial al bolii, după ce i-a fost aproape toată familia în spital, după tratament și după și-a revenit cât de cât fizic, impactul psihic și emoțional a fost foarte puternic.

De asemenea, sălăjeanca trage și un semnal de alărmă și le spune oamenilor să făcă orice pentru a nu se îmbolnăvi și mulțumește totodată personalului medical din spitalul din Șimleu. 

”După 14 zile de spitalizare sunt acasa. 

Experienta cu Covid a fost una dintre cele mai traumatizante experiente din viata mea. Dupa socul initial al bolii, dupa ce mi-a fost aproape toata familia in spital, dupa tratament si dupa ce mi-am revenit cat de cat fizic, impactul psihic si emotional a fost foarte puternic.

In fiecare zi vedeam numai cadre medicale imbracate din cap pana in picioare in costume de protectie. In momentul in care intrau in salon trebuia sa ne punem masca pe fata. Simteam ca sunt bolnava si, cumva, periculoasa desi nu asta era intentia.

Lipsa miscarii si a aerului curat au fost greu de suportat. Sa stai 14 zile intr-o singura incapere si in conditiile alea a fost o provocare.

Un alt aspect neplacut au fost reactiile secundare la tratament. Nu a fost cazul meu dar am avut in salon o doamna care a lesinat si multora le-a fost rau si au avut greturi, varsaturi, ameteli. Ma tot intreaba unii de ce nu am spus ce tratament primesc si asta e motivul: nu vreau ca cineva sa ia asa ceva fara supraveghere medicala.

Din fericire toate analizele mi-au iesit bune, pata de pe plamani a disparut. Ai mei s-au vindecat sau sunt pe cale de vindecare. Am fost norocosi cu formele noastre medii si faptul ca nu ni s-a agravat starea.

O doamna doctor mi-a zis ca voi simti efectele virusului inca o luna de acum inainte: oboseala, letargie, lipsa de putere. Nu voi mai putea face sport o vreme indelungata din cauza bolii.

Medicii mi-au zis ca dupa 14 zile de spitalizare si tratament nu mai esti contagios dar mi-au recomandat inca 10 zile de distantare, insa nu carantina. 
 
Nu as fi crezut niciodata cat de puternic ma va impacta intreaga experienta, atat fizic cat si psihic. Nu pot da niciun sfat, nu stiu ce trebuie facut sa nu ajungem la imbolnavire. Stiu ce ni se cere: masca, distantare, igiena si eu asta voi continua sa fac.

Credeti-ma, si nu o zic cu usurinta, faceti orice sa nu va imbolnaviti! Nu numai ca nu este o gluma dar nu cred ca este cineva care-si doreste sa treaca prin situatia asta.

Vreau sa multumesc inca o data medicilor si asistentelor din Simleul Silvaniei, sunteti incredibili!”, este postarea de pe Facebook a sălăjencei care a fost infectată cu coronavirus.

Adauga comentariu