MĂRTURII CUTREMURĂTOARE ale jucatorilor umiliți în scandalul de la echipa de volei + acuzații de fals în acte

Trei jucători umiliți de conducerea echipei Volei Municipal Zalău au făcut niște mărturii cutremurătoare pentru jurnaliștii de la prosport.ro. Cristian Bartha, căpitanul echipei, Andrei Spânu și Gabriel Cherbeleață, toți trei jucatori în echipa României, au explicat cum au rămas pe drumuri umiliți și fără banii. Ba mai mult, unul dintre ei vorbește de fals în acte. 

"M-am despărțit de Zalău cu o dezamăgire imensă, pentru că ne-au lăsat de izbeliște, mai ales în perioada asta cu Situație de Urgență și carantină. Altfel spus, fără bani. Iar pe lângă faptul că nu ne-au plătit salariile care ni se cuveneau, ne-au lăsat și fără șomaj tehnic. Sunt alte cluburi care și-au băgat sportivii în șomaj tehnic. Sunt dezamăgit și pentru faptul că, de când s-a închis activitatea, nu am mai reușit să dăm de ei. Aproape o lună de zile am sunat aproape zilnic și nu ne-au răspuns. În ultimele zile, am renunțat să mai sunăm", a spus Gabreil Cherbeleață, pentru prosport.ro

"Zalăul nu a avut probleme cu banii ani de zile, știam că finanțarea vine de la Primărie. Asta mă șochează pe mine foarte mult și în acest moment. Primăria virează 700.000 de euro în fiecare an unui club privat și nu cere niciun control, nici măcar puțină transparență. Eu nu fac acuzații, nu am pus ochii pe facturi, dar nu mi se pare în regulă. Nu pare ceva suspect, când în sezonul 2018-2019 nu s-au plătit jucătorilor în medie peste 20% din contracte, iar în acest sezon, care a fost și mai scurt, între 30 și 50% din contracte?”, a povestit Andrei Spînu, pentru aceeași sursă. 
 

Fals în acte la Volei Municipal Zalău?

Unul dintre cei mai valoroși voleibaliști în prezent este Cristian Bartha, un sportiv care a evoluat mult în strainatate. Acesta spune că președintele l-a dus cu vorba in momentul în care a semnat prelungirea contractului. Mai mult, Bartha a dezvăluit că echipa din Zalău ar fi motivat neplata salariilor prin sancționarea cu 10 %  pentru faptul ca nu s-au calificat în turneul Final Four al Cupei României, printr-un regulament de ordine interioară. Bartha susține că acel ROI nu a fost semnat de niciun jucător. 

"Când mi s-a propus prelungirea, m-au asigurat că voi primi banii, iar eu mi-am dat atunci cuvântul că voi rămâne. În toată activitatea mea, dacă am spus ceva, atunci am respectat cuvântul. Dar de data asta m-am înșelat amarnic. Nu mi s-a întâmplat niciodată să fiu înșelat și am jucat în multe țări, în Iran, Israel, Franța, Belgia. Eu nu vreau nimic în plus, ci drepturile care mi-au fost promise la început de sezon. Anul trecut a apărut o foaie pe care nu a semnat-o nimeni, o anexă la contract, un regulament de ordine interioară pe care nu l-a primit nimeni acasă. Și nici acum nu avem copii. După spusele conducătorilor, noi știam că este vorba despre o penalizare de 1% dacă nu intrăm în Final Four. Dar din 1% s-a făcut 10% penalizare. Asta o pot conforma toți jucătorii din sezonul trecut. Numai că nu au vrut să dea acel act nimănui. Au făcut acel ROI și l-au avut doar ei. Noi nu am semnat, dar toate semnăturile noastre sunt acolo. Nu știu cum s-a întâmplat toată treaba asta, dar din punctul meu de vedere este grav”, a mărturisit căpitanul echipei din Zalău, pentru prosport.ro


Într-o altă ordine de idei să mai spunem că pe "fir" au intrat și procurorii sălăjeni care fac cercetări într-un dosar de fals în înscrisuri și uz de fals. Potrivit unor surse judiciare, ancheta a început prin anul 2019. 
 


 

Sursa-prosport.ro

foto-cherbeleata, spânu, bartha sportulsalajean.ro

Adauga comentariu