“Marșul pentru Viață” a adunat zeci de sălăjeni. Copii, părinți și bunici, acompaniați de Fanfara „Promenada” au ieșit să sprijine dreptul la viață

La Zalău s-a desfășurat sâmbătă, 23 martie, a V-a ediție a “Marșului pentru Viață”, acțiune pentru susținerea familiei și a valorilor patriarhale. Sub sloganul ”Unic din prima secundă”, Zalăul se numără printre cele 500 de localități din România și Republica Moldova care au organizat această acțiune, ediţia 2019 militând şi pentru sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină. Copii, adolescenți, părinți și bunici, acompaniați de Fanfara „Promenada” a Casei Municipale de Cultură Zalău, au pornit pe traseul Sala Sporturilor – Piața 1 Decembrie 1918 pentru a sprijini dreptul la viață.

Am fost împreună, adulți și copii, mai tineri sau mai în vârstă pentru o acțiune importantă în orașul nostru "Marșul pentru Viață" Două sunt momentele cu adevărat importante pentru fiecare dintre noi - nașterea și moartea. Între cele două momente există o colecție de clipe, numită Viață. Am participat la această acțiune pentru dreptul la viață al celor nenăscuți. Menirea de a perpetua viața i-a fost dată omului de Însuși Creatorul, prin Dumnezeiasca binecuvântare "Creșteți, vă înmulțiți și stăpâniți Pământul!" Îmi doresc ca toate mesajele pe care le transmitem astăzi, despre ce înseamnă un copil nenăscut, să ajungă în sufletele tuturor, dar mai ales ale celor care decid și care trebuie sa înțeleagă că viitorul unei nații depinde de ceea ce se întâmplă vis-a-vis de natalitate” a declarat primarul Ionel Ciunt, prezent la eveniment.

Adauga comentariu