Mâine începe școala. Cursuri în Scenariul Verde și Galben în Sălaj

De mâine elevii se întorc la școală. În toate școlile din Sălaj, cursurile se vor organiza după scenariile Verde și Galben.

În acest context, având în vedere ultimele modificări legislative, respectiv modificarea scenariile de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, prin instituirea a două scenarii, Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență (CJSU) Sălaj a adoptat luni, 3 mai 2021, Hotărârea nr. 61, vizând reluarea cursurilor după vacanță, începând cu data de 05 mai 2021, în funcţie de valoarea incidenței cumulate a cazurilor de îmbolnăvire la 14 zile în județul Sălaj.

Scenariul 1 ( VERDE ) presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, în oraşele şi comunele unde incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori.

Scenariul 2 ( GALBEN ) vizează participarea zilnică, cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ, a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, precum şi a elevilor din învăţământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară şi participarea zilnică, în sistem on-line, a elevilor din celelalte clase/ani de studio, în oraşele şi comunele unde incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000, dacă la nivelul localităţii nu este declarată starea de carantină.

Adauga comentariu