Mai mulți membri PNȚCD Sălaj și-au exprimat intenția de a intra în rândurile PNL. Alexandru Bora, fost vicepreședinte PNȚCD: “În ultima vreme Pavelescu a transformat PNȚCD-ul într-o remorcă a PSD-ului“

Cei cinci tărăniști care au trecut la PNL au explicat motivele pentru care au ales să facă acest pas și ceea ce vor să realizeze în noul partid pentru județul Sălaj, în ultima conferință PNL Sălaj din precampanie. Alexandru Bora, fost vicepreședinte PNȚCD Sălaj a declarat că un grup de cinci membri ai Biroului Județean Executiv au hotărât să urmeze linia Partidului National Liberal să-și dea demisia din PNȚCD și să mute la PNL. Ceea ce i-a determinat să ia această decizie au fost acțiunile făcute de Pavelescu în ultima vreme când, practic, a transformat PNȚCD-ul, un partid care păstrează tradiția lui Maniu și Coposu, într-o remorcă a PSD-ului. Noi ne-am exprimat dorința de a intra în rândurile PNL, iar alături de noi și-au mai exprimat doleanța de a intra în rândurile PNL-ului mai mulți membri din cadrul PNȚCD. O să încercăm să formăm o echipă cu mebrii PNL pentru a dezolta ideile partidului și a încerca să obținem un scor cât mai bun la alegerile următoare, a declarat Alexandru Bora.

Cei cinci lideri ai PNȚCD Sălaj care au trecut de partea PNL Sălaj sunt Alexandru Bora, Traian Iepure și Călin Taloș foști vicepreședinți PNȚCD Sălaj, Silvia Pencu fost secretar general PNȚCD și istoricul Marin Pop. Situația a fost generată de președintele Aurelian Pavelescu și de cei care sunt alături de el în alegerea de a susține PSD. În cadrul Biroului Județean de Conducere al PNȚCD Sălaj s-a decis prin vot să se ceară alegătorilor țărăniști din Sălaj să susțină la alegerile europarlamentare, una din listele propuse de alianța USR Plus sau PNL. Țărăniștii spun că într-un astfel de moment trebuie să aleagă să nu se îndepărteze de Uniunea Europeană și valorile ei și cer susținătorilor să fie responsabili și să nu cedeze în aceste momente de cumpănă pentru partid, chiar dacă, din nou nu pot fi votați candidații propriului partid la europarlamentare.

Președintele PNL Sălaj, Lucian Bode a prezentat modul în care partidul pe care îl conduce va aborda această campanie electorală pentru alegerile europarlamentare.Liderul liberalilor sălăjeni a spus că PSD are două teme, așa zisul patriotism și mărețele realizări ale Guvernului Dragnea. “Noi vom vorbi în această campanie despre România noastră, România morală, competentă, educată, prosperă și nu în ultimul rând despre România influentă în Europa. Campania nostră va fi una pozitivă, va fi ușor să abordăm lucrurile ținând cont de calitatea listei de candidați pentru alegerile europarlamentare. În timp ce PNL îl are pe listă pe Rareș Bogdan, cel mai vocal lider de opinie, care a sancționat derapajele europene ale coalitiei PSD ALDE, un campion al bătăliilor împotriva minciunii și abuzurilor PSD, pe lista noastră se regăsesc oameni care au performat în atragerea de fonduri europene și nu în utimul rând Daniel Buda europarlamentar. De cealaltă parte o regăsim pe Rovana Plumb proaspăt remaniată, iar despre performanța ei în privința fondurilor europene nu avem ce discuta, iar printre ceilalți regăsim, de la un popă răspopit la un analfabet funcțional, așa cum este Maria Grapini“ a subliniat Lucian Bode. PNL va fi în continuare partenerul președintelui și va susține inițiativa acestuia de organizare a referendumului pentru că românii nu-și mai doresc condamnați în fruntea țării a spus Lucian Bode și a îndemnat sălăjenii să participe la referendum, să arate lumii că statul de drept nu poate fi încălcat de alianța PSD ALDE. 

foto: Marin Pop 

Adauga comentariu