Mai multe mașini de epocă vor străbate Sălajul într-o cursă de raliu inedită

Pasionații de mașini de epocă se vor întrece într-o cursă de raliu inedită. Prima etapă a raliului va începe în județul Bihor, la Cetatea Oradea și va avea ca punct final comuna Camăr din județul Sălaj. Competiția este organizată de Retromobil Club România, cu sprijinul Consiliului Județean Bihor. 

Startul raliului se va da vineri, 21 iunie, la Cetatea din Oradea.

"Din minut în minut câte o maşină va porni în raliu. Nu e o competiţie de viteză. Participanţii respectă regulile de circulaţie şi restricţiile privind viteza și vor trece prin 12 probe. Se notează şi se iau în calcul timpii obţinuţi în fiecare etapă", a precizat Ovidiu Gherman, unul dintre organizatori, pentru ziarul Bihoreanul. 

Traseul prin Bihor va trece, în prima etapă, prin Oșorhei, Urvind, Tileagd, Aleșd, Peștiș, Șinteu, Suplacu de Barcău, Pădurea Neagră, Vâlcele, Valea Cerului, Borumblaca și Galoșpetreu. Punctul de oprire va fi la Cămar, în județul Sălaj, și tot de acolo va începe și a doua etapă a raliului.

Etapa a treia este programată sâmbătă dimineața, cu punct de sosire în localitatea maghiară Ujfehértó. Acolo publicul va putea să voteze cea mai atrăgătoare mașină, iar câștigătoarul va primi trofeul "mașina preferată a publicului".

La raliu vor lua startul 25 de mașini de epocă, printre ele și un Topolino din anul 1938, dar și mașini Dacia, un ARO și un Fiat. 

Premiile vor consta în diplome, trofee și produse de întreținere și cosmetică auto.

Sursa foto - bihoreanul

Adauga comentariu