Lupta pentru postul de manager la Ambulanța Sălaj continuă în instanță. Remus Bălănean a câștigat în prima fază. Managerul actual, Narcisa Balint va face recurs

Lupta pentru șefia Ambulanței Sălaj continuă în instanță. Remus Bălănean, cel care a pierdut concursul pentru șefia Ambulanței Sălaj, în dauna managerului actual, Narcisa Balint, a dat în judecată Ministerul Sănătății și pe Narcisa Balint, cerând anularea concursului organizat la începutul acestui an. Curtea de Apel Cluj s-a pronunțat, în 2 noiembrie și a dat câștig de cauză lui Bălănean. Narcisa Bălănean poate să facă recurs în 15 zile.

În acest sens, Curtea de Apel Cluj a admis în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Remus Bălănean, în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Sănătații și Narcisa Balint și anulează parţial rezultatul contestaţiilor depuse ca urmare a studierii dosarelor de înscriere la concursul pentru ocuparea postului de manager general, persoană fizică, din cadrul serviciilor de ambulanţă judeţene şi al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. 

De asemenea, magistrații de la Curtea de Apel Cluj au anulat parțial și rezultatul final al concursului în ceea ce priveșete declararea ca admisă a Narcisei Balint, în funcția de manager al instituției.

Managerul Serviciului de Ambulanță Sălaj, Narcisa Balint susține că așteaptă motivarea sentinței după care va face recurs. De asemenea, managerul a mai precizat că la ora actuală nu are încredere în justiția din România și că în curând va face publice anumite detalii de culise despre acest proces.

”Aștept motivarea după care voi face recurs. De asemenea, o să fac publice mai multe detalii de culise despre acest proces. Sincer vă spun eu nu am încredere în justiția din România. Susțin cu tărie că pot să dau orice concurs, cu oricine la orice oră. Și cu domnul Bălănean, cu oricine”, ne-a declarat managerul Serviciului de Ambulanță Sălaj, Narcisa Balint. 

De cealaltă parte, medicul Remus Bălenean nu a dorit să comenteze decizia Curții de Apel Cluj, spunănd doar că ”aștept să văd ce se întâmplă în viitor”

La concursul desfășurat la începutul acestui an, Narcisa Balint a obținut notele 9,60 la scris, 9,11 la proiectul de management și 9,00 la interviu, iar medicul Remus Bălănean, fost lider de sindicat și manager interimar timp de 6 luni a obținut notele 7,40 la scris, 8,48 la proiectul de management și 8,38 la interviu. După acest concurs, medicul Remus Bălănean a acționat în instanță, contestând concursul.

Iată sentința pronunțată de Curtea de Apel Cluj în data de 2 noiembrie

”Anulează parţial rezultatul final la concurs, în ceea ce priveşte declararea ca admisă a pârâtei B.N.L. Dispune modificarea parţială a rezultatului final al concursului, în ceea ce priveşte ocuparea postului de manager general al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Sălaj, în sensul declarării ca admis a reclamantului B.R.A. Anulează Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 286/13.04.2018 privind numirea doamnei B.N.L. în funcţia de manager general al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Sălaj. Anulează contractul de management al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Sălaj nr.16/13.04.2018, încheiat între Ministerul Sănătăţii şi pârâta B.N.L. Respinge solicitarea de anulare a tuturor actelor care au stat la baza rezultatului final contestat. Ia act de renunţarea reclamantului la judecarea petitului de suspendare a executării actelor administrative contestate. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, se arată în sentința dată de Curtea de Apel Cluj, în 2 noiembrie.

Adauga comentariu