Luna decembrie, plină de șoferi băuți. Top cinci cele mai mari alcolemii înregistrate luna trecută în Sălaj

Una dintre cele mai importante cauze care generează accidente de circulație este alcoolul la volan. Mulți șoferi se urcă băuți și produc accidente, unele chiar și mortale. Nici județul Sălaj nu este lipsit de asemenea șoferi. Cea mai mare alcolemie cu care a fost depistat un șofer pe drumurile din Sălaj, luna trecută a fost de 1,50  mg/l alcool pur în aerul expirat.

Potrivit IPJ Sălaj, la data de 6 decembrie 2020, ora 2.25, poliţiştii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Zalău au depistat un tânăr de 29 de ani, care circula cu autoturismul prin localitatea Borla, deşi avea o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 13 decembrie 2020, ora 19.30, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Sărmășag au oprit pentru control un bărbat de 46 de ani, care se deplasa cu autoturismul prin localitatea Bobota. La testarea cu alcooltestul s-a evidențiat o alcoolemie de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

O săptămână mai târziu (20 decembrie 2020, ora 00.20), poliţiştii din Jibou au identificat în trafic un tânăr de 29 de ani, care circula cu autoturismul prin localitatea Brâglez. Testarea cu alcooltestul a evidenţiat o alcoolemie de , 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Şi poliţiştii din Cehu Silvaniei au oprit în trafic în data de 20 decembrie 2020, ora 15.07, un bărbat de 42 de ani, care conducea autoturismul cu o alcoolemie de 1,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

O astfel de faptă a fost constatată şi la data de 21 decembrie 2020, ora 16.45. Polițiștii Postului de Poliție Mirșid au oprit în trafic o maşină care se deplasa prin localitate, iar la volanul autoturismului se afla un tânăr de 34 de ani. Testarea cu alcooltestul a evidenţiat o valoare de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările pentru infracțiunea de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.


Adauga comentariu