Lucrările de refacere a drumului județean 196 limită cu județul Satu-Mare – Horoatu Cehului – Benesat se află în execuție. Proiectul se ridică la 12,8 milioane de lei

Lucrările de refacere a drumului județean DJ 196 limită cu județul Satu-Mare – Horoatu Cehului – Benesat se află în execuție. Reprezentanții Consiliului Județean Sălaj spun că prin reabilitarea și modernizarea DJ 196 se vor respecta condițiile tehnice pentru un drum de clasă tehnică IV cu două benzi de circulație. 

La finalul lucrărilor vor fi îmbunătăţite condiţiile de trafic pe DJ 196, prin creşterea capacităţii portante a drumului şi a vitezei de deplasare. De asemenea, siguranța rutieră va crește prin reabilitarea podurilor si podeţelor, realizarea elementelor de stabilizare a terenului şi a celor de colectare/dirijare a apelor şi aplicarea elementelor de semnalizare orizontală/verticală corespunzătoare Proiectul vizează dezvoltarea economică a zonei de nord a judeţului Sălaj şi îmbunătaţirea condiţiilor de trai pentru locuitorii din zonă, prin accesibilizarea zonei pentru potenţialii investitori şi prestatori de servicii şi prin scăderea costurilor de deplasare şi transport.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional, având o valoare de aproximativ 12,8 milioane de lei din fonduri europene nerambursabile, bugetul de stat și contribuția CJ Sălaj. Termenul de finalizare a lucrărilor 31 decembrie 2019.

foto: CJ Sălaj

Adauga comentariu