Lucian Bode posibil ministru al Energiei. Fostul lider PDL Sălaj și apropiat al Elenei Udrea este pe o listă scurtă de posibili miniștri dacă Guvernul Dăncilă cade mâine

Lucian Bode (45 ani), președintele PNL Sălaj, apare pe o listă scurtă de posibili miniștri publicată de Mihai Fifor, ministrul Afacerilor Interne. Lucian Bode ar putea prelua portofoliul de la energie, dacă moțiunea trece mâine, iar Guvernul Dăncilă cade. Deputatul sălăjean ar putea prelua frâiele ministerului doar dacă Guvernul Dăncilă cade, iar cabinetul să fie înlocuit cu unul majoritar al PNL. 

Cine este Lucian Bode? Este lider al PNL Sălaj, unul dintre cei mai vorbăeți parlamentari din județ, dar și cel mai absent de la voturile din Parlament. Vine pe filiera PDL, fiind propulsat în partid de generalul Stanca, cu care a ajuns între timp să fie certat. Într-un interviu acordat publicației Graiul Sălajului, generalul Stanca îl acuza pe Bode de trădare națională și susținea că vrea să-l vadă dispărut din politică. 

 

Bode a fost în 2017 citat la DNA în calitate de martor într-un dosar privind finanțarea PDL.

 "Am fost citat în calitate de martor într-un dosar ce priveste finantarea campaniei electorale din 2012", spunea Bode la ieșirea din sediul DNA.

Dosarul finantarii campaniei PDL, unde Bode a fost citat ca martor este un dosar disjuns din celebrul caz "Gala Bute".

 

Bode, la ieșirea de la DNA (sursa foto - news.ro)

Bode a fost și un apropiat al Elenei Udrea, pe care a susținut-o la conducerea PDL. Mai mult, Bode a fost prezent chiar și la inaugurarea Băilor Boghiș deținute de Udrea și Stanca.

"O susţin pe Elena Udrea pentru ceea ce a făcut în calitate de ministru al Guvernului Boc, pentru ceea ce a făcut pentru România, pentru Sălaj, pentru Ardeal", spunea în 2013 Bode. 

(foto - captură Magazin Sălăjean)

După fuziunea PDL cu PNL, Bode a rămas la conducerea organizației Sălaj alături de Radu Căpîlnașiu, însă a făcut tot posibilul să scape de fostul primar din Zalău, jucând alba-neagra în alegerile locale din 2016. Bode a preferat ca Radu Căpîlnașiu să fie candidatul PNL la funcția de priamr al Zalăului, știind că un eșec a lui Căpîlnașiu ar face ca organizația PNL Sălaj să rămână în mâna sa. Ceea ce s-a și întâmplat.

Să mai spunem și că fratele lui Bode a fost reținut în 2016 de DIICOT în celebrul dosar în care inculpații, printre ei și un judecător, au fost achitați. 

(foto - captură România TV)

Lucian Bode a mai fost ministrul Economiei pe vremea Guvernului Mihai Răzvan Ungureanu. 

 

Adauga comentariu