Lovitură de teatru în dosarul ”Hoții de motorină de la Jibou. Inculpații au fost achitați de Curtea de Apel Cluj

Lovitură de teatru în dosarul ”Hoții de motorină de la Jibou. Inculpații în celebrul dosar au fost achitați săptâmâna trecută de Curtea de Apel Cluj. Hotărârea este definitivă. 

După ani grei de proces și cu foarte multe termene de judecată, dosarul ”Hoții de motorină de la Jibou” s-a închis definitiv joi 6 iunie. Asta după ce magistrații de la Curtea de Apel i-a achitat pe toți inculpații în acest caz. Dosarul a avut 23 de inculpați, 5 dintre ei au fost condamnați în 2017 de câtre Tribunalul Sălaj la inchisoare cu executare, iar ceilalți au primit inchisoare cu executare. La scurt timp după sentința magistraților sălăjeni, inculpații au atacat decizia cu apel, iar joi Curtea de Apel s-a pronunțat în favoarea celor 23 de inculpați. 

Iata sentința Curții de Apel Cluj

”În baza art. 421 pct. 2 lit. a C.pr.penală admite apelurile declarate de către inculpaţii ŞFV, BAG, CDF, BDR, PCI, CI, MD, MT, CV, BP, CAD, PAP, BA, SDI, AC, SAD, BIM, TL, PD, BIO şi CMC, ale căror efecte le extinde şi faţă de inculpaţii IS şi BG împotriva sentinţei penale nr. 88 din data de 31 octombrie 2017 pronunţată în dosar nr. 126/84/2015 al Tribunalului Sălaj, pe care o desfiinţează sub aspectul laturii penale a cauzei şi, în parte, sub aspecte legate de modul de soluţionare a laturii civile, se arată în decizia Curtii de Apel Cluj. 

23 de inculpați a avut acest dosar, dintre care 18 lucrători ai Stație CFR Jibou și cinci polițiști de la Transporturi Feroviare Jibou. Toți au fost trimiși în judecată în anul 2011, fiind acuzați procurori de delapidare, furt calificat, dare/luare de mită. În perioada februarie-mai 2010 cei 23 de inculpați ar fi prejuduciat CFR Călători cu peste 14.000 de litri de motorină și 180 de litri de ulei din locomotivele care staționau în gara din Jibou. 

foto - topiași.ro

Adauga comentariu