Locatarii din blocurile situate pe străzile Nouă și Octavian Goga nemulțumiti de amplasarea unui container pe spațiul verde. Amenință Primăria cu sesizări la Agenția de Mediu și DSP

Consiliul Local a emis în 5 februarie 2019 certificatul de urbanism în scopul amenajării a nouă puncte de colectare selectivă a deșeurilor în municipiul Zalău. Cele nouă puncte gospodărești vor fi amplasate fiecare pe o suprafată de 16 mp pe strada Torentului, strada Pictor Ioan Sima în vecinătatea blocului P13, la capătul străzii Alexandru Lăpușneanu, pe strada Ștefan cel Mare, pe strada Petru Rareș, pe strada Generel Dragalina în vecinătatea blocului D22-D24, pe strada Octavian Goga intersectie cu strada Nouă, pe strada Cetinei și pe strada Crișan în vecinătatea blocului N11. În 12 martie 2019 locatarii imobilelor situate pe strada Octavian Goga și strada Nouă au trimis o adresă Primăriei în care și-au expimat nemulțumirea față de amplasarea punctului gospodăresc de colectare selectiva a deșeurilor pe strada Goga la intersecția cu strada Nouă. O altă adresă a fost înregistrată la Primăria Zalău în 13 martie prin care locatarii blocului T17-19 situat pe strada Torentului solicită reamplasarea punctului gospodăresc din vecinătatea blocului în zona Liceului de Artă Ioan Sima. 

Proprietarii imobilelor situate pe strada Octavin Goga și cei de pe strada Nouă au solicitat Primăriei Zalău anularea înființării punctului gospodăresc în zonă, întrucât este proiectat parțial pe spațiul verde, singura zonă unde copiii din cartier au locul de joacă. Mai mult decât atât, sub nucul existent în spațiul verde Primăria a aprobat în 2018 amplasarea a două bănci, situție în care amplsarea în spațiul verde a punctului de colectare este pur formală și propusă din dorința de a demonstra îndeplinirea unor indicatori asumați de compania de salubrizare, fără o prealabilă consultare a locuitorilor din zonă. De asemenea, în zona propusă pentru amplasarea spațiului de colectare au mai fost așezate containere într-o perioadă anterioară, ulterior ridicate din dispoziția Primăriei Zalău ca urmare a nemulțumirilor locuitorilor din zonă. Totodată, amplasarea punctului de colectare a deșeurilor în zona aprobată va produce un disconfort olfactiv pe timpul verii, iar vizibilitatea în intersecție pentru conducătorii auto va fi afectată în special pe sensul de coborâre a pantei, existând riscul producerii unor accidente având în vedere că zilnic între 20 și 40 de copii ies la locul de joacă. Locatarii propun suspendarea lucrărilor de amenajare a spațiului de colectare, în caz contrar vor ataca în contencios actele administrative emise de Primărie și vor înainta sesizări către Agenția de Mediu Sălaj și Direcția de Sănătate Publică. 

Consiliul Local Zalău va hotărâ în ședința din 19 aprilie transmiterea în administrarea și gestionarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ECODES Sălaj a unor amplasamente în vederea realizării de către operatorul SC Brantner Environment SRL a punctelor gospodărești de colectare selectivă a deșeurilor în municipiul Zalău. Va fi supusă votului consilierilor locali anularea amplasării punctului gospodăresc pe strada Octavian Goga și reamplasarea punctului de colactare a deșeurilor din strada Torentului, din vecinătatea blocului T17 în zona Liceului de Artă Ioan Sima.

Adauga comentariu