Liderul PSD recunoaște că sunt discuții aprinse în partid din cauza ordonanței care anulează condamnările de la ÎCCJ din ultimii patru ani, anunțată de Ministrul Justiției

Ordonanţa care anulează toate condamnările de la Înalta Curte de Casație și Justiție din ultimii patru ani, atrage nemulțumirea liderilor politici sălăjeni. Deputatul Lucian Bode, președinte PNL Sălaj a declarat că noua ordonanță a lui Tudorel Toader este una cu dedicație, pentru condamnatul Liviu Dragnea. PNL se va opune prin toate mijloacele constituționale unui astfel de act normativ, care aruncă sistemul de justiție din România în cea mai mare groapă de dupa 1989 încoace. De cealaltă parte, liderul PSD Iuliu Nosa spune că deocamdată ordonanța nu a fost discutată în guvern și publicată în Monitorul Oficial pentru a-și produce efectele, dar a recunoscut că sunt discuții în partid, inclusiv la nivel local, pe baza acestei ordonanțe. "Sunt discuții destul de aprinse, dar eu cred ca până la urmă se găsi soluția, astfel încât decizii ale Curții Constituționale să poată fi puse în practică în România", a conchis Iuliu Nosa.  

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că Guvernul urmează să adopte o ordonanţă de urgenţă prin care să se extindă termenul contestaţiei în anulare, de la 30 de zile în prezent, la toate cazurile în care completul care a judecat a fost constitut nelegal. Astfel, ar exista baza legală să se anuleze toate sentinţele date de completurile de 5 judecători de la ÎCCJ începând cu anul 2014. Zeci de procese în care s-au dat sentinţe definitive ar putea fi reluate, dacă Guvernul adoptă ordonanţa pregătită deja de ministrul Justiţiei. Este vorba despre toate dosarele judecate, din 2014 până la finalul anului trecut, de completurile de 5 judecători ale Curţii Supreme, declarate neconstituţionale. 

 

sursa foto realitatea.net

Adauga comentariu