Liderul jurnalistilor din Salaj si-a vandut meseria si colegii PSD-istului Tiberiu Marc pentru 3.000 de lei pe luna

Presa este libera si poate sa scrie fara aprobare de la partid. Acest lucru l-au inteles si cativa jurnalisti care au decis sa nu fie membri in Asociata Jurnalistilor Salajeni (AJS). In rest, majoritatea jurnalistilor, care scriu comunicate de presa sau ne spun cum este vremea, fac parte din AJS. Asociatia este condusa de Daniel Sauca, subordonat direct presedintelui PSD, Tiberiu Marc prin functia pe care o detine - de manager la Centrul de Cultura.
 
Asociatia Jurnalistilor, pe care acest domn o conduce, are membri de seama, de la purtatori de vorbe ai unor institutii pana la jurnalisti care in timpul liber presteaza si pe la Prefectura Salaj.
 
Aceasta "puternica" asociatie, asa cum o considera "jurnalistii" de comunicate, nu a facut nimic notabil pentru membri sai, decat sa organizeze cate un chef pe banii Conisliului Judetean si a Primariei Zalau. Cheful se numeste "Gala presei salajene" si are ca scop apropierea jurnalistilor de oamenii politici din judet.
 

Cap de afis: Marc si Ciunt; undeva in subsolul afisului sunt si publicatile media din judet

 
Mai multi jurnalisti, care mai fac si presa, au anuntat insa ca ar pleca in secunda doi din AJS daca ar gasi o alternativa de asociere, pentru ca s-au saturat de modul in care este condusa asociatia.
 
Pentru ca nu este subordonat politic, ci este un om de cultura, Sauca a primit si un cadou de la presedintele PSD Salaj. Cadoul s-a materializat in functia de manager al Centrului de Cultura si Arta Salaj. Functia o detine din 2010, iar institutia pe care Sauca o conduce este in subordinea Consiliului Judetean Salaj si anul acesta a primit un buget de 3 milioane de lei, bani de la Consiliul Judetean Salaj.
 
In fata seful din PSD, in spate seful jurnalistilor
 
Cadoul primit de Sauca s-a materializat si intr-un salariu. Daniel Sauca sustine in declaratia de avere ca are un venit anual de la Centrul de Cultura si Arta al Salajului de 38.736 de lei, adica undeva la putin peste 3.000 de lei pe luna.
 
Ce e domnule Sauca? E putin 3.000?
 
 
La final, va spun ca in AJS cel mai des intalnit cuvant este "deontologie". "Incalci normele deontologice". Tot asta se aude prin AJS. De aceea, imi permit sa intreb si eu: este deontologic sa conduci jurnalistii din Salaj, dar in acelasi timp sa fii si platit prin voia presedintelui PSD Salaj?
 
 
Uitandu-ma la poza cu Sauca alaturi de seful PSD Salaj era sa uit sa mai scriu un aspect placut din presa salajeana. Domnul Sauca are o emisiune la radio. Se numeste "Rotisorul politic", unde are grija de oamenii politici - galbenii intr-un fel, rosii in alt fel. E drept ca nu o asculta nimeni, dar...
 
 
 

Adauga comentariu