Lăsată în paragină de guvernanți, gara din Jibou moare încet și sigur

O pată neagră a orașului Jibou este gara din localitate. Pe vremuri, gara făcea legătura între nordul țării și restul României și era catalogată un nod feroviar important al țării noastre. În prezent, aceasta arată de parcă a fost bombardată, trenuri-fantomă sunt adăpostite la marginea căii ferate, care sunt adevărate adăposturi de noapte pentru oameni ai străzii, hoți, șobolani, soareci și șerpi. 

O delegație de la București a vizitat gara anul trecut, în luna noimebrie și se promitea atunci o investiție mare. S-a stabilit modernizarea peroanelor și dotarea cu mobilier, investiții urgente la Sala de așteptare și modernizarea iluminatului. Tot atunci se pare că s-a decis și modernizarea gării prin fonduri europene și tot mai multe vizite a acestor persoane în gara din Jibou. Până în momentul de față nu s-a întâmplat nimic notabil, poate au mai îmbătrânit cu un an trenurile fantonă din gară. 

Primarul orașului Jibou, Dan Ghiurco, susține că primăria a fpcut tot ce se putea, iar acum mingea este în terenul guvernaților. 

”Am mai avut o întalnire acum aproximativ o lună de zile la Ministerul Transporturilor unde am discutat și problema gării din Jibou. Noi le-am explicat problema noastră și acum mingea este în terenul lor. Noi am mult de a insista pe lângă ei să renoveze gara nu putem face mai mult. Tot ce a depins de noi am făcut”, ne-a declarat primarul orașului Jibou, Dan Ghiurco.

Adauga comentariu