La Zalău va fi înființat un centru pentru victimele violenței domestice. Noul serviciu social va funcționa pe Aleea Toamnei, în clădirea Centrului Social de Urgență

Un nou serviciu social destinat victimelor violenței domestice în Zalău. Consilierii locali au aprobat un proiect care prevede înființarea serviciului social, Centrul pentru victimele violenței domestice, ca activitate desfășurată în cadrul Centrului social de Urgență al Direcției de Asistență Socială Zalău. Scopul serviciului social îl reprezintă asigurarea securității economice, a siguranței fizice și a suportului psiho-emoțional al victimelor pentru depășirea situației de criză și reluarea unei vieți independente.

Serviciul social va funcționa în clădirea Centrului Social de Urgență Zalău, situat pe Aleea Toamnei nr.9. Înființarea acestui serviciu nu implică costuri suplimentare cu personalul angajat în acest an, întrucât activitatea va fi exercitată, pentru început, de personalul din cadrul Centrului Social de Urgență Zalău. 

DAS Zalău dorește să înființeze Centrul de Primire în regim de urgență destinat victimelor violenței în familie care să asigure continuitatea serviciilor sociale acordate victimelor de către echipa mobilă a Direcției de Asistență Socială. În funcție de numărul de cazuri, în proiectul de buget vor fi cuprinse sumele necesare funcționării serviciului social. Acordarea hranei necesare va fi la valoarea pevăzută de legislația în vigoare, respectiv 16,6 lei pe zi pentru un beneficiar. La capacitatea maximă de 20 de locuri, valoarea mesei acordate pe zi pentru toți beneficiarii va fi de 332 de lei. Perioada maximă de cazare, prevăzută de legislația în vigoare este de 60 de zile pe an. Costurile estimative de funcționare maxime pe an, în situația funcționării la capacitate maximă zilnică ar fi de 125.520 lei.  

foto: Frici de mamici.ro

Adauga comentariu