La Zalău demarează “Curățenia de Primăvară”. O LUNĂ de zile, timp insuficient având în vedere că unora le lipsește spiritul civic cu desăvârșire

Primăria Municipiului Zalău, cu sprijinul unităților subordonate Consiliului Local, al instituțiilor publice, societăților comerciale și unităților de învățământ din municipiul Zalău demarează în perioada 15 martie – 15 aprilie 2019, acțiunea “Luna Curățeniei de Primăvară”. Cu o vechime de 22 de ani, acest program se adresează tuturor locuitorilor municipiului Zalău și își propune creșterea spiritului civic cu privire la întreținerea permanentă a curățeniei municipiului, mobilizarea cetățenilor, persoane fizice și juridice pentru desfășurarea activităților cuprinse în program, precum și creșterea gradului de salubrizare și igienizare și executarea de lucrări de refacere pe domeniului public al municipiului Zalău. 

La acțiunile cuprinse în program, cu forță de muncă și mijloace tehnice, sunt implicați reprezentanți din cadrul SC Citadin Zalău SRL, Serviciului de Administrare a Domeniului Public, SC Delgaz Grid SA, SC Transurbis SA Zalău, SC Electrica SA, SC Brantner Environment SRL, Sistemului de Gospodărire a Apelor Zalău, Companiei de Apă Someș SA – sucursala Zalău, Ocolului Silvic “Stejarul” Zalău și SC Coral Impex SRL. De asemenea, în baza invitației adresate de Primăria Zalău, la acțiune se vor alătura și reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale UM 01483, Spitalului Județean de Urgență, Inspectoratului Școlar Județean Zalău, Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Porolissum” Sălaj, Poliției Locale Zalău, Poliției Municipiului Zalău, Consiliului Județean și Instituției Prefectului Județului Sălaj, reprezentanți ai societăților comerciale și comercianți și elevi, pentru ecologizarea zonelor de agrement, parcurilor și zonelor verzi din cartiere, în scop educativ.

În perioada desfășurării acțiunii sunt cuprinse în program activități de salubrizare a spațiilor și zonelor verzi, activități de refacere, lucrări la zone și spații verzi nou înființate, precum și activități de salubrizare și refacere a carosabilului și trotuarelor. Curățarea și igienizarea cursurilor de apă va fi realizată de Sistemul de Gospodărire al Apelor pe Valea Zalăului și Valea Miții, SC Brantner Environment SRL pe Valea Pietriș, Compania de Apă Someș SA pe Valea Meseș și SC Citadin Zalău SRL pe Valea Sărmaș, SC Transurbis SA pe Valea Zalău. În perioada 10 – 13 aprilie, SC Citadin Zalău SRL va desfășura acțiunea de văruire a arborilor și arbuștilor ornamentai din cartiere, parcuri, zone verzi și cimitire. Mijloacele de transport și materialele necesare pentru colectarea deșeurilor, adunate în urma acțiunii de igienizare și ecologizare, vor fi asigurate de Primăria Zalău prin Citadin, iar activitatea va fi urmărită zilnic de inspectorii din cadrul Direcției Corp Control. În cazul în care lucrările cuprinse în program nu vor fi încheiate conform graficului, perioada de executare a lucrărilor va fi prelungită până la finalizarea completă.

Adauga comentariu