La SCM Zalău se încalcă LEGEA ? Conducerea nu respectă o Ordonanță de Urgență a Guvernului privind modul în care se cheltuie banul public

Cei de la SCM Zalău au impresia că cei 350.000 de lei primiți de la Primăria Zalău nu sunt bani publici, ci au fost aduși de ei de acasă. Conducerea SCM Zalău încalcă articolul 215 din OUG 34/2006. 

Articolul de lege prevede că achizițiile publice care se realizează trebuie să fie puse la dispoziția oricărui cetățean care este interesat, dacă acestea nu sunt clasificate. 

"Dosarul achiziţiei publice are caracter de document public, în forma în care se află la momentul solicitării accesului la informaţiile din cuprinsul acestuia. Accesul persoanelor la aceste informaţii se realizează cu respectarea termenelor şi procedurilor prevăzute de reglementările legale privind liberul acces la informaţiile de interes public şi nu poate fi restricţionat decât în măsura în care aceste informaţii sunt confidenţiale, clasificate sau protejate de un drept de proprietate intelectuală, potrivit legii", spune articolul de lege. 

Am solicitat încă de săptămâna trecută, din 13 august să aflăm ce achiziții publice au realizat cei de la SCM Zalău. Ne-a fost îngrădit însă accesul la informații. Purtătorul de cuvânt ne-a răspuns sec, susținând că la SCM Zalău s-au achiziționat obiecte de inventar. 

Am apelat apoi la Alexandru Pura, directorul de la Patrimoniu, însă acesta nun are cuvânt în fața lui Doru Marcel Țârle. Pura ne-a informat că i-a spus lui Țârle să ne trimită un e-mail oficial în care să primim în detaliu modul în care s-a cheltuit banul public.

L-am apelat și pe Doru Marcel Țârle, însă acesta nu a fost de găsit.

Întrebat ce se ascunde la SCM Zalău, viceprimarul Teodor Bălăjel ne-a comunicat că el nu știe despre această situați și că va lua măsuri. 

 

 

Adauga comentariu