La presiunile jurnaliștilor de la Ziarul de Sălaj, Prefectura se implică în scandalul Tenaris Silcotub

Pe 31 iulie, Alexandru Rus, președintele Sindicatului Metalurgistul Zalău a transmis o solicitare scrisă prefectului de Sălaj, Florin Florian, prin care îi cerea să se implice în rezolvarea problemei de la Tenaris Silcotub. Liderul de sindiat îi cerea prefectului, care este reprezentantul Guvernului României în teritoriu, să se așeze la o masă cu sindicaliștii și să găsească o soluție de dialog între angajații nemulțumiți de la Tenaris și conducerea multinaționalei. Sindicatul mai cerea și o discuție privind Legea Dialogului Social, modificată de Guvernul PDL condus de Emil Boc și Codul Muncii.
 
Totodată, lideurul de sindicat îi cerea prefectului Florin Florian să ajute sindicatele din România să aducă modificări la cele două legi, care sunt acum în dauna angajaților din fabricile patriei.
 
Prefectul Sălajului a răspuns la adresa transmisă de Sindicatul Metalurgistul abia astăzi, august, după ce jurnaliștii de la Ziarul de Sălaj au publicat mai multe materiale în care arătau gravele probleme ale salariaților și îi cereau prefectului implicare activă.
 
Alexandru Rus, liderul de sindicat ne-a mărturisit că la finele acestei săptămâni se va deplasa la București, la Minister, pentru a arăta problemele salariaților și pentru a găsi o rezolvare.
 
 
 

 

Adauga comentariu