La Creșa Voinicel, sporuri pentru condiţii periculoase sau vătămătoare de muncă...acordate nelegal

Inspectorii Curţii de Conturi Sălaj susțin în Raportul privind finanţele publice locale pe anul 2018 că la Creșa Voinicel din Zalău s-au acordat sporuri nelegale. Este vorba despre sporuri periculoase sau vătămătoare de muncă care au fost acordate nelegal pentru perioada ianuarie 2018 - septembrie 2018, în voloare de 59.000 de lei. Inspectorii Curţii de Conturi Sălaj au efectuat acțiunea de audit în perioada 5 iunie - 26 iulie 2019.

Cu toate că sumele au fost acordate nelegal, legea s-a schimbat între timp, iar angajații rămân cu 20.000 de lei, după cum au explicat inspectorii Curții de Conturi. 

”La Creșa Voinicel o parte din sporul pentru condiţii periculoase sau vătămătoare de muncă acordat nelegal, respectiv 20 mii lei,  a intrat sub incidența legii privind exonerarea personalului plătit din fonduri publice de la plata unor sume reprezentând venituri de natură salarială, fiind exonerat la restituire, abaterea fiind înlăturată parțial”, au explicat inspectorii Curții de Conturi.

Creșa Voinicel din Zalău este condusă de Paula Crișan din anul 2016, când a promovat examenul pentru postul de director. Înainte de a ajunge pe această funcție, Paula Crișan a fost angajată la Titan Comerț pe postul de operator casier. Paula Crișan a absolvit Grup Școlar ”Voievodul Gelu”, Zalău și are diplomă de licență în contabilitate și informatică de gestiune la Universitatea de Vest ”Vasile Goldiș” din Arad, Facultatea de Științe Economice. De asemenea, Paula Crișan mai deține și un master în Audit și expertiză contabilă. 

 

foto - Paula Crișan, captura salajeatul tv

Adauga comentariu