L-am prins cu ”minciunica” pe Florin Iordache. Ciunt nu i-a copiat ideile

”𝑵𝒖 𝒍𝒆-𝒂𝒖 𝒂𝒋𝒖𝒏𝒔 𝑭𝒂𝒑𝒕𝒆𝒍𝒆 𝒔̦𝒊 𝒔-𝒂𝒖 𝒂𝒑𝒖𝒄𝒂𝒕 𝒅𝒆 𝑪𝒐𝒑𝒊𝒂𝒕 ! Pare incredibil, dar cu o armata de funcționari PSD în spate, aflați la butoanele puterii, actuala conducere a primăriei își prezintă strategia și copiază efectiv din ideile USR PLUS. 𝑷𝒍𝒂𝒈𝒊𝒂𝒕𝒖𝒍 𝒔̦𝒊 𝒇𝒖𝒓𝒕𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝒐𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒏𝒂𝒕𝒖𝒓𝒂̆ 𝒔𝒖𝒏𝒕 𝒑𝒓𝒐𝒃𝒍𝒆𝒎𝒆 𝒊𝒔𝒕𝒐𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒂𝒍𝒆 𝒂𝒄𝒆𝒔𝒕𝒖𝒊 𝒑𝒂𝒓𝒕𝒊𝒅, 𝒊𝒎𝒑𝒐𝒔𝒊𝒃𝒊𝒍 𝒅𝒆 𝒓𝒆𝒛𝒐𝒍𝒗𝒂𝒕 𝒗𝒓𝒆𝒐𝒅𝒂𝒕𝒂̆”, este începutul unei postări de pe Facebook a candidatului USR-PLUS la Primăria Zalău, Florin Iordache. 

În continuare postării, Iordache acuză actuala conducere a Primăriei Zalău că i-a copiat ideile. 

”Cum ar putea implemanta PSD orice tip de Digitalizare când aceasta și Transparența sunt dușmanii de moarte ai partidului? Ați implementat o minune la Congres, video online, hărtii pe județ, raportări telefonice, și v-a ieșit șeful cu 90%, cu ceva procente sub ce reușea Ceaușescu. Coordonator de proiect va fi același consilier care pentru a trimite un mail folosește comanda: "bateți-mi și mie la mașină hârtia asta" ? Cum va urgenta lucrările viceprimarul, se va sui pe Digitalizare să fie filmat ca și pe mașina de asfaltat când turnau pe ploaie ?

A fost nevoie să vină opoziția să va spună că se îneacă orașul dimineața și dupamasa pe podul de la gară ?
Pentru extinderea rețelei de transport spre comunele limitrofe, puteți lua legătură cu colegul dvs. de partid care conduce județul, nu a deschis gura timp de 16 ani cum la fel nu a făcut-o nici primăria.
Ați avut 4 ani pentru a vă asocia și lărgi măcar o rută de transport astfel încât cei care locuiesc în Aghireș, Hereclean sau Crișeni și lucrează în Zalău, să aleagă transportul în comun.
Trebuie ținut cont și de faptul că învârtirea autobuzelor în jurul primarului, în clipuri electorale, nu mărește aria de transport, ci doar consumul.

Descongestionarea traficului prin realizarea de noi "coridoare" poate fi spus mult mai pe românește, așa cum am spus noi, construirea de legături noi între cartiere.
Cât va dura, dacă timp de 3 ani v-ați împotmolit cu centura pe pământurile cui va trece, cu același partid la conducerea Guvernului și județului, iar un alt guvern a pornit proiectul în doar 6 luni ?
Totuși, este bine că ați observat că bulevardul proaspăt asfaltat peste canalizarea înfundată, precum și panseluțele, nu grăbesc viteza de deplasare a vehiculelor.
V-ați obișnuit să dați nume pompoase "coridoare de mobilitate urbană" la simple asfaltări sau montaj de pavele, fără a adăuga niciun pic de logică traficului.
În toată "mobilitatea" nu vedem o lărgire de bandă de scăpare pentru intersecție la dreapta, un refugiu de trafic lângă școli unde dimineața se blochează mașinile, iar bicicliști nu au fost semnalați încă pe trotuarele în valuri, cu pavele roșii vopsite pe suprafață.

Este bine că vă gândiți în sfârșit la infrastructura de baza și la oamenii care trăiesc în altfel de condiții decât ale unui oraș european.
Rețeaua de apă și canalizare, în proprietatea căreia va aflați, are o lipsă de peste 80 de kilometri, și la apă și la canalizare, contrar celor care va fac propagandă, spunând că sunt doar câteva case.
Doar mergând pe jos, printre oameni, poți să îți dai seama de adevăratul impact al acestor lipsuri asupra vieții locuitorilor, panseluțele din toată țara nu pot acoperi mirosul pe care îl suportă oamenii în Ortelec, pe Strada Vânătorilor sau în multe alte locuri.
Începeți totuși cu cadastrarea, sunt zeci de străzi la care proprietatea este neclară, pe porțiuni sau complet, chiar în luna care a mai rămas puteți face ceva.

Lăsați managementul Parcărilor, ele nu există și trebuie construite, iar dvs. nu ați construit niciuna în 4 ani, doar mici amenajări între blocuri.
Nu ați încercat niciun proiect curajos, pe cartiere sau în centru, prin care să le dovediți oamenilor valoarea parcărilor rezidențiale și impactul lor asupra traficului.
Conduceți un oraș în care principala priveliște nu este verdele și pomul, ci mașina, parcată în orice ipostază, iar străzile din cartiere au rămas fără o bandă.

Detalii tehnice despre scutul anti-grindină va putem trimite deja pentru candidatura la județ, deși cei 3 ani de guvernare PSD nu au fost de ajuns să va treacă prin minte această idee.

Pentru orice alte detalii care nu sunt destul de clare, îi rog pe cei de la PSD să consulte ideile din propunerea noastră, dar este regretabil că oameni care se dau experți în administrație să îi copieze pe niște bieți opozanți:
https://www.facebook.com/…/a.1053340446020…/122977862837699/

Aș încheia prin a spune că și proiectul USR de Bugetare Participativă, ar fi fost ideal să nu fie doar copiat și folosit pentru propagandă ci și alocați banii necesari, iar ideile puse in practică”, este continuarea postării lui Iordache. 

Lucrurile stau cu totul altfel decât le-a explicat canidatul USR-PLUS, Florin Iordache, fapt pentru care îi transmitem că l-am prins cu ”minciunica”.  Ideile pe care le-a expus mai sus sunt foarte bune, însă sunt din anul 2016, când abia atunci se forma USR. Nu mai vorbim de PLUS, partid care s-a format în anul 2018. Deci nu avea cum PSD să fure aceste idei, din moment ce, USR și PLUS nu existau pe atunci. Mă rog, USR s-a format în 21 august 2016. De ce am prezentat datele când s-au formate cele două partide, aveti explicația mai jos. 

Pe 29 septembrie 2016, consilierii locali au aprobat HCL 223 privind Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) Municipiul Zalău, în care se prezenta și Planul de Acțiune al PMUD Zalău. În Planul de Acțiune al PMUD Zalău fac parte și ideile de mai sus przentate de Florin Iordache. Primarul Ionel Ciunt a primit votul de încredere al zălăuanilor în iunie 2016, deci înainte ca USR și PLUS să se fi născut. 

Ca o concluzie, ideile prezentate de Florin Iordache aparțin actualei conduceri a Primăriei Zalău și nu a alianței USR PLUS, asa cum încerca Florin Iordache să demonstreze. 

Pentru a răsfoi Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) click aici

P.S.

Pe această cale atragem atenția tuturor candidaților la alegrile din toamnă să ”joace” corect, pentru că județul Sălaj, orașele, comunele și satele au nevoie de oameni corecți, onești și cinstiți. 

 

 

 

 

Adauga comentariu