Județul Sălaj a devenit patria hoților de lemne

Nu există zi ca polițiștii, jandarmii sau lucrătorii silvici să nu prindă hoți de lemne pe raza județului Sălaj. Ba mai mult, când sunt prinși, hoții devin periculoși și dau cu toporul, cum este cazul pădurarul din Halmășd, care de câteva zile a suferit enorm după ce a prins mai mulți hoți de lemne.

În acest context, în data de 21.01.2021 orele 17:30, lucrătorii Postului de Poliție Fildu de Jos si patrula mixtă din cadrul Sectiei 2 Politie Rurală, au surprins în flagrant un cetăţean domiciliat în Huedin în timp transporta cu o autoutilitara înregistrată  provizoriu în judeţul Cluj, pe DC 67 prin localitatea Fildu de Jos, cantitatea de 3,1mc material lemnos esenţă cer, gorun , carpen și plop,   fără documente tip de proveniență. Acesta  a fost sancţionat contravenţional conform art. 19 alin 1 lit b din Legea 171/2010, fiind dispusă confiscarea  cantităţii materialului  lemnos.

De asemenea, la data de 19.01.2020, orele 16:10, organele de politie din cadrul  Poliției orașului Cehu Silvaniei, au depistat  în trafic, pe raza satului Horoatu Cehului, un cetăţean de 52 ani, domiciliat în judeţul  Sălaj, care transporta cantitatea de 2 mc lemn de foc, specia salcâm și carpen, fără a putea prezenta avizul de însoțire a materialului lemnos.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional, pentru încălcarea prev. art. 19 alin 1 lit. b, din Legea 171/2010, iar cantitatea de material lemnos a fost  confiscată și predată în custodie la Ocolul Silvic Cehu Silvaniei. 

Adauga comentariu