Jos pălăria pentru Roxana Pinju de la Ambulanța Sălaj. A fost prima care a intervenit la un accident teribil în Beclean

Un grav accident de circulație a avut loc duminică seară, la Beclean, județul Bistrița-Năsăud. A femeie a fost rănită foarte grav, după ce motocicleta pe care se afla a fost izbită de o mașină.


O sălăjeancă, angajată la Ambulanța Sălaj, Roxana Pinju, a fost prima care a intervenit la accident, în timp ce se indrepta spre casă din concediu. 

”Am ajutat-o să respire, i-am făcut masaj cardiac și i-am repornit inima. Sângele îi curgea de peste tot” a povestit Roxana, cadru medical din Sălaj, care a intervenit la accident în timp ce se întorcea acasă din concediu. Am fost în concediu, la Maramureș, apoi pe la Măgura Ilvei, Colibița. Și ne întorceam spre casă când a avut loc accidentul la Beclean. NU am văzut impactul, dar am și oprit imediat după ce a avut loc. Era întinsă pe jos și primul gând a fost să văd de unde sângerează. Era de peste tot: urechi, nas, gură. Cred că nu i-a fost casca prinsă bine, pentru că în urma impactului, casca i-a sărit din cap și contactul cu asfaltul a fost fără casca de protecție. În schimb, costumul, a protejat-o. că am început să o dezbrac ca să îmi dau seama de unde sângerează, ca să o pot ajuta” a explicat Roxana.


Nu m-a ajutat nimeni. Decât soțul. Am strigat la cineva să sune rapid la 112. La un moment dat mi-am dat seama că nu mai are cord. Așa că am început să îi fac masaj. Și-a revenit și am ținut-o să poată să respire, până când a venit echipajul de ambulanță și cel SMURD. Pe când i-am administrat și oxigen, a fost urcată în echipaj având culoarea normală. Că avea mâinile deja vinete. Dar când am predat-o echipajului și a fost transportată spre spital avea puls și respirație.A pierdut cam doi litri de sânge și impactul cu asfalttul a fost puternic, și fără cască. De aceea eu cred că nu i-a fost prinsă bine casca, pentru că i-a zburat înainte de impact” a povestit Roxana, pentru bistriteanul.

Motociclista a fost transportată de echipajul de Terapie Intensivă Mobilă la UPU BIstrița.

Adauga comentariu