JOS PĂLĂRIA pentru profesorul de sport Cosmin Ardelean care a reușit să integreze copiii romi în societate

Cosmin Ardelean, 30 de ani, este unul dintre cei mai implicați profesori de sport în viața comunității. A ajuns în urmă cu opt ani profesor la Școala Gimnazială din Dragu, o comună cunoscută din cauza etnicilor romi care au creat numeroase scandaluri. Copiii din această comunitate păreau că nu mai au niciun viitor și că vor călca pe urmele părinților. Nu s-a întâmplat însă asta pentru că Ardelean a fost omul potrivit la locul potrivit. 

Cosmin a ajuns profesor de sport dintr-o întâmplare în anul 2011. A crezut că poate și în România să demonstreze că se pot schimba lucruri, deși gândul său a fost să plece în străinătate. Și a reușit să le demonstreze tuturor că și acești ocpii pot să fie integrați în comunitate. 

Copiii din Dragu au fost integrați în societate prin sport. Cosmin a adus în comună oina, un sport nu de mulți cunoscuți. Iar prin multă muncă, profesorul a reușit să-i învețe pe copii acest sport și chiar să-i ducă la diferite competiții, atât în Sălaj cât și în alte județe.

A colindat aproape toată țara cu acești copii desoebiți. A ajuns până la mare, dar și până la centrele de pregătire ale loturilor olimpice ale României. Mai mult, de-a lungul timpului s-a implicat activ pentru a sprijini copii din medii defavorabile, strângând de mai multe ori cadouri pe care le oferă celor mici. 

Practic, Cosmin a demonstrat că omul sfințește locul, iar copiii din Dragu au reușit să se integreze în comunitate prin sport. 

Jos pălăria pentru un astfel de profesor !

Adauga comentariu