Investiții de 6,7 milioane de lei pentru reabilitarea termică a blocurilor din Zalău și construirea unei creșe în cartierul Meseș. Contractele de finanțare au fost semnate de primarul Ionel Ciunt

Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt a semnat astăzi, 19 martie două contracte de finanțare din fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020 pentru obiectivele de investiții, ”Grădiniță cu program prelungit și creșă, cartier Meseș pe strada Alexandru Lăpușneanu din municipiul Zalău - etapa I creșa” și ”Creșterea Eficienței Energetice a Blocurilor de Locuințe C, SB42 și 1B din Municipiul Zalău”. Valoarea celor două proiecte se ridică la 6.734.503,61 lei.

Cele 617 familii din blocurile ce vor fi reabilitate termic vor beneficia de un confort sporit și cheltuieli reduse la întreținere, iar creșa va avea mai multe locuri disponibile pentru copii. ”Am ținut cont de solicitările existente și am adus pe lista de priorități construirea acestui obiectiv” a declarat Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău. În cadrul programului de creștere a eficienței energetice au fost semnate contracte de finanțare pentru 22 de blocuri de locuințe, investiția fiind acoperită în proporție de aproximativ 60 % din fonduri europene nerambursabile și de la bugetul de stat. Odată cu construirea creșei vor fi înființate 55 de locuri față de cele existente pentru copiii cu vârsta între unu și doi ani din municipiul Zalău. 

sursa foto facebook Primăria Zalău

Adauga comentariu