Internatul Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazul” reabilitat și modernizat cu aproape șase milioane de lei. Primarul Ionel Ciunt a semnat astăzi contractul de finanțare cu fonduri europene

Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt a semnat astăzi, 2 mai contractul de finanțare cu fonduri europene nerambursabile pentru realizarea proiectului ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea unității de învățământ Liceul Tehnologic ”Mihai Viteazul” din municipiul Zalău – etapa I Internat” prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Prin proiect va fi reabilitat termic internatul Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazul”, va fi refăcută șarpanta și vor fi executate lucrări de accesibilizare a clădirii pentru persoanele cu dizabilități, precum și lucrări de recompartimentare, modernizare a instalațiilor și a finisajelor corpului de clădire.

Capacitatea de cazare a internatului va fi de 78 camere cu două locuri, patru camere cu un loc, o cameră pentru persoane cu dizabilități și două camere de oaspeți. Toate camerele vor avea baie proprie. La fiecare etaj va fi amenajat un oficiu. În clădire se vor mai găsi și sală de mese, spălătorie cu vestiar, depozite și infirmerie cu un cabinet medical. Pentru realizarea unui învățământ de calitate, în școlile din municipiu se fac investiții în educație și formare, inclusiv în formarea profesională pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții, prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, spune primarul Ionel Ciunt.

Valoarea totală a proiectului este de 5.858.322,29 lei, din care fondurile atrase se ridică la 5.711.430,79 lei. Proiectul vizează îmbunătățirea infrastructurii educaționale a unității de învățământ și dezvoltarea formării profesionale. La finalul proiectului, aproximativ 163 de elevi vor beneficia de condiții mai bune de cazare și desfășurare a activităților zilnice în cadrul Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazul” din municipiul Zalău.

Adauga comentariu