Internatul Liceului Tehnologic Mihai Viteazul din Zalău, reabilitat și modernizat cu 5,8 milioane de lei. Lucrările vor fi gata în vara anului viitor

Internatul Liceului Tehnologic Mihai Viteazul din municipiul Zalău va intra într-un amplu proces de reabilitare. Contractul de finanțare pentru proiectul ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea unității de învățământ Liceul Tehnologic Mihai Viteazul din Municipiul Zalău – etapa I Internat” a fost semnat în data de 25 aprilie 2019. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, pe axa prioritară sprijinirea dezvoltării urbane durabile privind investițiile în educație, în formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare. Obiectivul contractului vizează creșterea calității infrastructurii educaționale relevante pentru piața forței de muncă. Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional este Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, iar Organismul Intermediar este Agenția de Dezvoltare Regională Nord Vest.

Prin proiect vor fi îmbunătățite condițiile de cazare în internatul Liceului Tehnologic Mihai Viteazul pentru cei 163 de beneficiari, fiind amenajate 78 de camere cu două locuri, patru camere cu un loc, o cameră pentru persoane cu dizabilități, două camere de oaspeți, nouă oficii, sală de mese, spălătorie și cabinet medical. Fiecare cameră din internat va fi dotată cu mobilier și va avea baie proprie. De asemenea vor fi înlocuite instalațiile termice, electrice și cele sanitare. Întreaga clădire va beneficia de lucrări de creștere a eficienței energetice, spun reprezentanții Primăriei Zalău.

Durata implementării proiectului este de 14 luni de la data semnării contractului de finanțare, din care 12 luni reprezintă perioada de execuție a lucrărilor. Termenul de finalizare a proiectului este 30 iunie 2020. Valoarea totală a proiectului este de 5.858.322,29 lei. Contribuția de la Fondul European de Dezvoltare Regională este de 4.953.792,01 lei, contribuția de la bugetul de stat 757.638,78 lei, iar contribuția de la bugetul local este de 116.559,81 lei.

Adauga comentariu