Instituția Prefectului Sălaj se mută în clădirea Bussines Center. Palatul Administrativ se reabilitează cu fonduri europene

Începând de luni, 23 septembrie 2019, Instituția Prefectului Sălaj va funcționa într-o nouă locație: Strada Unirii nr. 19, clădirea Bussines Center, etajul III, potrivit anunţului făcut azi, de către prefectul Florin Florian. Palatul Administrativ va intra într-un proces de reabilitate cu fonduri europene. 

Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple (SPCEEPS) se va muta din locaţia actuală, urmând a funcționa începând de marți, 24 septembrie, la adresa: Strada Simion Oros nr. 5, etaj I, Piața Centrală, cu acces din pasajul dintre Activ Plaza Mall și piață.

Serviciul de Pașapoarte nu va avea program de lucru cu publicul luni, 23 septembrie. Serviciul de Permise Auto și Înmatriculări rămâne în aceeași locație: Piața 1 Decembrie 1918 nr.12, Palatul administrativ, cu intrare de pe strada Unirii.

Palatul Administrativ întră într-un proces de reabilitare

Clădirea în care funcționează azi, Prefectura și Consiliul Județean Sălaj va intra într-un proces de reabilitare prin fonduri europene. Contractul a fost semnat în 26 noiembrie 2018 și vizează „Creșterea eficienței energetice a Palatului Administrativ Zalău”, finanțat prin intermediul fondurilor externe nerambursabile, în cadrul Programul Operațional Regional 2014-2020.

Bugetul proiectului este de 24.263.129,68 lei, din care contribuția proprie a instituției sălăjene este de 15%, respectiv 3.254.372,87 lei. Scopul proiectului este transformarea Palatului Administrativ – Zalău dintr-o clădire clasică depașită moral, într-o clădire modernă, prin lucrări de eficientizare energetică.

Clădirea în care îşi desfaşoară activitatea Instituția Prefectului Județului Sălaj a fost finalizată în perioada anilor 1970-1971. Clădirea se află în proprietatea statului romȃn şi este administrată de Instituția Prefectului Județului Sălaj, conform H.G. 706/1994. Clădirea are o suprafață utilă de aproximativ 4.600 mp, fiind compusă din subsol, parter şi două etaje. În momentul de față construcția nu corespunde în totalitate cerințelor unei clădiri administrative, fiind realizată cu materiale şi tehnologii specifice anilor 70, nefiind modernizată niciodată.

 

foto - Prefectura Sălaj și businesscenterzalau.ro

Adauga comentariu