Inițiativa #FărăPenali al celor de la USR este blocată la Camera Deputaților de 74 de zile

”România conduce UE dar nu aplică regulile europene” este titlul unui comunicat al celor de la USR Sălaj postat pe pagina oficială de Facebook, în care explică aceștia cum este blocată de 74 de zile, inițiativa lor #FaraPenali la Camera Deputaților. USR sunține că angajații Secretariatului General nu au avut timp să copieze dosarele cu semnături deși acest lucru trebuia realizat încă de la finalul lunii octombrie. 

Iată și comunicatul integral al celor de la USR Sălaj

”În iunie 2018, Parlamentul European a adoptat o rezoluție care susține întru totul mesajul inițiativei noastre: “persoanele condamnate definitiv pentru corupție ar trebui să își piardă dreptul de a candida la alegeri pentru o perioadă proporțională cu gravitatea infracțiunii”. 
Instituțiile UE gândesc ca noi iar noi, cei 1 milion de semnatari ai inițiativei, gândim european!

Inițiativa noastră nu a ajuns la Curtea Constituțională a României sub pretextul că angajații Secretariatului General nu au avut timp să copieze dosarele cu semnături deși acest lucru trebuia realizat încă de la finalul lunii octombrie. În aproape trei luni de zile, au copiat doar un sfert din dosare!

Primul infractor al țării este disperat, se gândește la amnistie și grațiere și dă în judecată Comisia Europeană ca să scape de acuzația de deturnare a 21 de milioane de euro, acum când România a preluat președinției Consiliului UE, și vrea să stopeze un eventual referendum al inițiativei Fără Penali în funcții publice.

Schimbarea stă în puterea și votul nostru. De noi depinde ca în viitor să nu mai avem penali care să conducă România. Ne vedem la vot pe 26 mai pentru alegerile europarlamentare!”, se arătă în comunicatul postat de USR Sălaj pe pagina oficială de Facebook.

Adauga comentariu